img

Вести

Рума добила преко 130 милиона динара из Покрајине за реконструкцију Главне улице

img

Print

Председник Покрајинске владе Игор Мировић уручио је данас уговоре за реализацију 36 пројеката на територији 29 градова и општина у АП Војводини.

Укупна вредност тих уговора је 2,3 милијарде динара, имајући у виду средства која су обезбедили Покрајина и локалне самоуправе.

Пројекти одобрени на конкурсима Управе за капитална улагања Војводине односе се на области саобраћајне инфраструктуре, локалног и регионалног економског развоја, водоснадбевања и заштите воде, предшколоског образовања, развоја спорта и области енергетске ефикасности.

Општина Рума је на конкурсу добила 130.431.172,46 динара, а средства су намењена за реконструкцију Главне улице - од улице 27. октобар до Змај Јовине улице у Руми. Укупна пројектована вредност реконструкције је 165.986.892,38 динара, а поред средстава из Покрајине део новца обезбедиће Општина Рума.

Пројектом се планира реконструкција која обухвата: саобраћајнице, тротоаре, паркинге, раскрснице, зеленило, водоводну мрежу, фекалну и атмосферску канализацију и јавну расвету. У складу са пројектом задатком планирана је реконструкција Главне улице и то у делу од улице 27. октобар до Змај Јовине улице.

Уговор о додели средстава испред румске локалне самоуправе потписао је председник Општине Рума Слађан Манчић.

Председник Владе АП Водводине Игор Мировић је рекао да је од јула 2016. године, преко Управе за капитална улагања АП Војводине потписано 157 уговора који се реализују ефикасно и транспарентно.

Мировић је нагласио да, поред пројеката који се реализују преко Управе за капитална улагања АП Војводине, Покрајинска влада учествује и у реализацији других капиталних пројеката, од којих су неки од националног значаја.

Председник Мировић осврнуо се и на реконструкцију Гребенског пута на Фрушкој гори, који ће се реализовати у наредном периоду а који није везан за овај конкурс, изградњу комплекса на Летенки и изградњу нове зграде РТВ.
Он је посебно истакао да је у 2018. години индекс капиталне потрошње повећан са 24 на 37-38 процената што говори да се повећавају износи који се инвестирају у капиталне пројекте и најавио нови конкурс Управе за капитална улагања АП Војводине у јулу ове године.
Важни линкови
  • Буџет Општине Рума
  • Грађански водич кроз буџет
  • Јавне набавке
  • Конкурси за пројекте
  • Енергетски угрожен купац
  • Информатор о раду
  • Статут општине Рума
donor
donor
donor
donor