img

Вести

Међународни дан Црвеног крста

img

Print

Међународни дан Црвеног крста и Црвеног полумесеца се обележава 8. маја, на рођендан Анри Динана, оснивача Црвеног крста.

Својим учешћем у активностима Црвеног крста Војводине и Црвеног крста Србије, Црвени крст у Руми представља добар пример добро организоване и ефикасне организације. Поред многих активности Црвени крст у Руми има и изванредну сарадњу с локалном самоуправом, што даје још већу ефикасност раду Црвеног крста у Руми у нашој локалној заједници.

"Током 2020. године у кухињи ЦК Рума припремљено је и подељено корисницима 135.950 куваних оброка. ЦК Рума је кроз разне видове хуманитарне помоћи: пакета хране, хигијене и средстава за дезинфекције, половне одеће, обуће и другог помогао 8.189 лица у стању социјалне потребе у Општини Рума. Током ванредног стања бринули смо о 179 најстаријих суграђана свакодневном помоћи у снабдевању лековима, намирницама, одласку у апотеке и код лекара.Успели смо да обрадујемо 220 деце из социјално угрожених породица новогодишњим пакетићима. Слоганом "Да крв чека пацијента, а не пацијент крв", ЦК Рума је у сарадњи са Заводом за трансфузију крви Војводине организовао свих 17 планираних акција добровољног давања крви. Прикупљено је 1.076 јединица најдрагоценије течности "која живот значи", а за све пацијенте којима је крв била хитно потребна организоване су наменске акције добровољног давања крви у најхитнијем року", рекао је в.д. секретара Црвеног крста Рума, Саша Радивојевић.

Од почетка имунизације против корона вируса, а остварујући своју помоћну улогу, ЦК Рума помаже грађанима општине и здравственим радницима Дома здравља Рума при вакцинацији.

Светски дан Црвеног крста 8. мај и "Недеља Црвеног крста" од 8. до 15. маја у 2021. години, биће обележни темом коју је определила Међународна федерација друштава Црвеног крста и Црвеног полумесеца, под називом: "Unstoppable - Незаустављиви".

Рачунајте на нас зато што и када је најтеже и даље смо заједно, поручују из Црвеног крста Рума.
donor
donor
donor
donor