img

Вести

Радови у Главној улици у гарантном року - Трошкове сноси извођач

img

Print

Председник Општине Рума Слађан Манчић обишао је данас радове на отклањању недостатака и грешака на коловозу у Главној улици у Руми, које су се манифестовале у гарантном року, па тако све трошкове сноси сам извођач радова.

Први слој асфалта је већ завршен, до краја дана се очекује завршетак и другог финог слоја асфалта, после чега ће бити урађена хоризонтална сигнализација, тако да ће улица од сутра бити проходна за саобраћај, рекао је председник Манчић.

"Мислим да је ово први пут да се употребила гаранција односно меница за посао који је урађен у претходном периоду, а да су утврђене неправилности. Одмах смо након реконструкције 2018. године уочили одређене недостатке и тада смо донели одлуку да не радимо поправке по свежем асфалту, јер би вероватно оштетили тај свежи асфалт, него смо сачекали да пред истек гаранције отклонимо те недостатке", казао је Манчић и додао да је сам гарантни рок од две године продужен за још шест месеци, па се тако радови уместо у децембру прошле године раде данас у много бољим временским условима.

"Сам почетак улице код Малог паркића није био на адекватан начин урађен у самом старту, а две или три неравнине, или улегнућа, су се појавили касније у току ове две године. Извођач је преузео на себе да комплетну ширину обе коловозне траке уради у новом слоју и аб асфалта и овог финог, завршног. Ја само могу да се извиним грађанима што смо три дана, од петка па до данас, онемогућили нормално кретање, али свима нама је у интересу да ова улица буде адекватно и квалитетно урађена, а наша обавеза је да бранимо интересе наше општине, на извођачу је да своје недостатке исправи. Ови радови Општину Рума не коштају ни један једини динар, реконструишемо је у гарантном року", нагласио је Манчић и додао да су на местима улегнућа пронађене катакомбе на дубини од 70 до 90цм.

"Извињење свим нашим грађанима и онима који су добронамерно указивали на проблем, али и онима који нису, који су спомињали концерт  Цеце. Мало појашњење за њих, Цеца није певала на отварању улице, већ на обележавању свечаности стогодишњице присаједињења Срема Србији, а и сама улица је отварана на  тај дан због тог празника и Дана града Руме", напоменуо је председник Општине Рума.
donor
donor
donor
donor