img

Вести

Избори за чланове савета месних заједница и увид у бирачки списак

img

Print

У Општини Рума су расписани избори за чланове Савета месних заједница у свим насељеним местима на територији ове локалне самоуправе и то за 23. мај 2021. године.

За члана Савета месне заједнице може се кандидовати сваки грађанин, који има бирачко право и пребивалиште на подручју месне заједнице за коју се кандидује, а кога су подржали бирачи са бирачким правом са подручја месне заједнице за коју се бира Савет.

Подношење пријава кандидата на прописаним обрасцима и са потребном документацијом врши се до 07.05.2021. године.

Обрасце за пријаву сви заинтересовани кандидати могу преузети са званичне интернет презентације општине Рума www.ruma.rs или у згради Општинске управе општине Рума, улица Орловићева 5.

Пријава кандидата се подноси у затвореној коверти са назнаком за Изборну комисију за спровођење избора за чланове Савета месних заједница, на писарници Општинске управе општине Рума, ул. Орловићева бр. 5, 22400 Рума, радним данима у периоду од 07:00 до 15:00 часова.

Обавештавају се грађани да могу извршити увид у бирачки списак и тражити упис, брисање, измену, допуну или исправку бирачког списка све до његовог закључења закључно са даном 17.05.2021. године у Општинској управи општине Рума, ул. Орловићева бр. 5, 22400 Рума.
Важни линкови
  • Буџет Општине Рума
  • Грађански водич кроз буџет
  • Конкурси за пројекте
  • Информатор о раду
  • Статут општине Рума
donor
donor
donor
donor