img

Вести

Почиње пројекат: “Оснаживање младих предузетника у сектору пољопривреде”

img

Print

Ученицима средње прехрамбено - пољопривредне школе "Стеван Петровић – Бриле” у Руми ће 31. јануара у 14 часова у свечаној сали школе бити представљен пројекат “Оснаживање младих предузетника у сектору пољопривреде“ и конкурс на који су позвани да се пријаве уколико желе да развијају породично газдинство.
Сви кандидати ће проћи кроз програм едукације и подршке за развој пословне идеје и бити у конкуренцији да добију опрему и средства за развој пословања.

Пројекат подршке младим предузетницима се реализује у оквиру пројекта немачке развојне сарадње Подстицање запошљавања младих, а реализују га општина Рума и Фондација Ана и Владе Дивац у партнерству  средњом прехрамбено - пољопривредном школом "Стеван Петровић Бриле".
Циљ пројекта јесте да заинтересује младе да се определе за бављење пољопривредом, да их информише о могућностима за производњу и финансирање, као и да их подстакне да развијају сопствене пословне идеје и пријаве се на конкурс. Гости инфо сесије – успешни млади предузетници у области пољопривреде поделиће своја искуства како се уз скромна улагања, али дугорочан посвећен рад може направити успешно породично предузеће или газдинство.
Све активности се реализују у оквиру пројекта Подстицање запошљавања младих који у оквиру Немачке развојне сарадње реализује Немачка организација за међународну сарадњу (ГИЗ), у сарадњи са Министарством омладине и спорта Републике Србије, уз подршку Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Министарства просвете, науке и технолошког развоја, Министарства привреде и Националне службе за запошљавање.Важни линкови
  • Буџет Општине Рума
  • Грађански водич кроз буџет
  • Јавне набавке
  • Конкурси за пројекте
  • Енергетски угрожен купац
  • Информатор о раду
  • Статут општине Рума
donor
donor
donor
donor