img

Вести

"Вратимо загрљај" - Промоција вакцинације на Градском тргу

img

Print

У Србији је у току национална кампања промоција вакцинацијe против обољења covid19 под слоганом "Вратимо загрљај" чији је циљ да се становништво информише о значају и безбедности вакцинације против овог обољења, као и да се грађани мотивишу да се и даље одазивају вакцинацији у својим градовима. Трећа недеља у априлу месецу је недеља која се у читавој Европи обележава као европска недеља вакцинације.

Завод за јавно здравље Сремска Митровица у сарадњи са Домом здравља "Рума" и Црвеним крстом Општине Рума организовао је данас на Градском тргу у Руми јавну манифестацију са циљем да се позову грађани Руме да се и даље одазивају вакцинацији, као и да се још једном подсете да је вакцинација безбедна, ефикасна и једини начин заштите од заразних обољења, да штитећи себе штитимо и чланове својих продица и ширу заједницу.

До сада је на територији Општине Рума првом дозом имунизовано 11.926 грађана, а ревакцинисано је 6.927 грађана, рекла је докторка Татјана Винокић, координаторка за препоручену ванредну имунизацију против covida19 Дома здравља "Рума".

"У току је вакцинација без заказивања термина у Дому здравља Рума од 8.00 до 18.00 часова у Центру за превенцију, фајзер и спутњик вакцине, а у Културном центру ће бити организована у недељу од 8.00 до 18.00 часова, исте вакцине су у питању. Очекује се и долазак синофарм вакцине у току следеће недеље, али о томе ће грађани бити обавештени", изјавила је докторка Винокић и апеловала на грађане да се и даље одазивају на вакцинацију јер једино стицањем заједничког колективног имунитета можемо да се вратимо нормалним токовима живота.
Важни линкови
  • Буџет Општине Рума
  • Грађански водич кроз буџет
  • Конкурси за пројекте
  • Информатор о раду
  • Статут општине Рума
donor
donor
donor
donor