img

Вести

Акција добровољног давања крви

img

Print

Црвени крст Рума обавештава и моли све хумане суграђане, уколико им здравствено стање дозвољава, да се одазову на акцију добровољног давања крви које се организује у сарадњи са Заводом за трансфузију крви Војводине, у четвртак, 15. априла 2021. године у периоду од 8 до 12 часова, у просторијама Спортског центра Рума у Руми.

Приликом организације акција добровољног давања крви поштују се процедуре и превентивне мере ради спречавања преноса вируса COVID 19 на акцијама прикупљања крви, у складу са прописима и донетим мерама и то:

•Пре акције врши се дезинфекција просторија, дезинфекција радних површина и планира се максимални број људи у просторијама;

•На дан одржавања акције добровољног давања крви поставља се дезо баријера, одржава се дистанца од 1,5 м између свих учесника акације и врши се дезинфекција руку свих учесника акције;

•Сви запослени у Црвеном крсту, као и волонтери, користе заштитна средства (визире, маске, рукавице);

•Екипа Завода за трансфузију крви користи своју заштитну опрему;

•По завршетку акције поново се ради дезинфекција простора.

Континуирано снабдевање компонентама крви је неопходно како би у сваком тренутку било довољно крви за хитне и ванредне ситуације, витално угрожене пацијенте, за терапију онколошких болесника као и планиране хируршке интервенције.

 
donor
donor
donor
donor