img

Вести

Председник Манчић примио вакцину против корона вируса

img

Print

Председник Општине Рума Слађан Манчић вакцинисао се данас против вируса COVID-19 на вакциналном пункту у Културном центру "Брана Црнчевић".

Председник Манчић је примио прву дозу Фајзерове вакцине, нагласивши да је масовна имунизација једини начин да се превазиђе цела ситуација проузрокована корона вирусом.

"Са јучерашњим даном 8.979 лица је вакцинисано на територији румске општине, ревакцинисано је њих 6.214. Од јуче су почели да раде и пунктови у четири сеоске месне заједнице, Путинци, Добринци, Платичево и Хртковци. Јуче смо вакцинисали 200 лица у тим сеоским месним заједницама без пријава, такође, данас ће бити на располагању 400 вакцина Синофарма. Позивам људе да се у што већем броју вакцинишемо, мислимо да ћемо без вакцине то тешко превазићи, а свима нам је жеља да се што пре вратимо нормалном раду и животу", рекао је после вакцинације председник Манчић.

У румској општини број новозаражених у порасту.

"Јуче смо имали 409, данас имамо 427, 18 нових лица за 24 сата говори да поред свега морамо и даље да се дисциплиновано придржавамо мера, да поштујемо налоге и мере са републичког нивоа, да испоштујемо напоре државе и председника који улажу напоре у све ово. Ево данас имамо Синофарм, ја сам примио Фајзерову, имамо разних врста вакцина, имамо их у довољним количинама и само ако се вакцинишемо, ако поштујемо превентивне мере можемо што пре да изађемо из свега овога", поручио је Манчић.

Тренутно се у Руми вакцинација у Културном центру и Дому здравља спроводи уз заказивање путем Еуправе.

"Људи долазе уз позив, с обзиром да добијамо спискове људи који су се пријавили електронским путем. Што се тиче имунизације по сеоским месним заједницама са којом смо кренули од јуче, ту је дозвољено да буквално све расположиве вакцине које имамо, људи добијају без неопходне претходне пријаве. Јуче су медицински радници спровели вакцинацију, исто то се и данас ради и у наредном периоду ће се радити. Надам се да ће се масовна имунизација без претходне пријаве спроводити и на територији града(почиње од 8. априла), са данашњим даном ће бити преко 9.000 људи вакцинисано и верујем да цео процес иде у добром правцу", оценио је први човек румске локалне самоуправе.

Председник Манчић је данашњи долазак у Културни центар искористио да дежурном медицинском особљу уручи и пригодне поклоне у виду монографије "Рума у Срему кићеном".
donor
donor
donor
donor