img

Вести

Почетак активности са родитељима и децом – Подршком до једнаких могућности

img

Print

У оквиру реализације пројекта "Подршком до једнаких могућности“ реализован је низ активности- завршена је адаптација простора у објекту "Ливаде“, набављен је потрошни материјал (бојице, фломастери, папирна галантерија, материјали  за ликовно обликовање..), спортска опрема, рачунарска опрема (лап-топ рачунари, пројектори и платна) и намештај.

Партнерске организације Црвени крст Рума и Центар за социјални рад Рума, реализовале су посете породицама у селима Кленак, Витојевци и Грабовци, анкетирање родитеља као и поделу пакетића деци.

Социјални радник Гордана Јововић, педагошки асистент Данијела Тадић као и  васпитачи из УПВО „Полетарац“ Рума Сандра Гавриловић, Верица Јовановић и Биљана Забрдац, реализовали су родитељске састанке у селима Витојевци, Грабовци и Кланак, уз укључивање волонтера Црвеног крста. Тема састанака је била информисање родитеља о значају што ранијег укључивања деце у предшколске програме као и могућностима и услугама које им вртић може обезбедити.  Волонтери Црвеног крста су одржали  превентивно здравствено предавање са циљем информисања о мерама заштите током пандемије COVID 19. У вези са тим, родитељима су подељени информативни флајери који се односе горе наведене теме, као и заштитне маске и рукавице.

Деца, која ће похађати вртић у оквиру Гранта, прикључују се већ постојећим васпитним групама које раде у полудневном облику рада – четири сата. Припремљени су и пригодни пакети за децу, који садрже ликовни материјал и прибор за писање.

Пројекат обухвата подршку породицама и деци од рођења до поласка  у школу. Деца узраста од 3 до 6,5 година укључују се у предшколске програме, док ће сви родитељи бити укључени у едукативне радионице и трибине.

О Пројекту- Министарство просвете, науке и технолошког развоја реализује Пројекат инклузивног предшколског васпитања и образовања уз помоћ зајма Светске банке. Циљ Пројекта је унапређивање доступности, квалитета и праведности предшколског васпитања и образовања за свако дете од рођења до 6,5 година, нарочито за децу из социјално и економски угрожених друштвених група.
Важни линкови
  • Буџет Општине Рума
  • Грађански водич кроз буџет
  • Јавне набавке
  • Конкурси за пројекте
  • Енергетски угрожен купац
  • Информатор о раду
  • Статут општине Рума
donor
donor
donor
donor