img

Вести

Председник Манчић о ограђивању дела излетишта Борковац

img

Print

"Парк Борковац ће остати онакав какав је. Тежимо да га обогатимо садржајима и кроз разне мобилијаре које смо поставили, да се наши суграђани што пријатније осећају у природи, у шуми и на стазама излетишта", поручио је председник Општине Рума Слађан Манчић коментаришући ограђивање дела шуме у популарном делу излетишта, у близини Девојачке чесме.

"Неко је помислио да ту може нешто да гради. Чак су осванули и коментари на друштвеним мрежама да смо ми као Општина продали парцелу. Не, то је приватизовано још 2008. године, парцела је укњижена на Вулин комерц, вероватно уз лицитацију, продају "Агроруме". Реч је о парцели од око 50 или 58 ари, број 8158 и неспорно је да је то приватно власништво. Но, за нас је свакако спорно што је то у заштићеном делу излетишта - парк шуме Борковац, уз канал, где постоје ригорозни услови, како наши, тако и Завода за заштиту природе", истакао је председник Манчић и додао да је Општина повукла конкретне потезе у овом случају.

"Без обзира што је то приватно власништво никаква градња није дозвољена или је дозвољено строго контролисана. Разговарали смо са господином Вулином који нам је рекао да је имао, за сада, само жељу да огради своју парцелу. Дали смо му налог да уклони те стубове или ћемо их ми уклонити", нагласио је Манчић.

"За душебрижнике са друштвених мрежа морам рећи да нити шта продајемо, нити шта градимо тамо где није дозвољено. То је продато 2008. године за време власти Демократске странке, но, било како било, морају се поштовати прописи и мере заштите поготово за природу коју сви морамо да чувамо. Борковац је кутак који је доступан свим Румљанима и тако мора и да остане и сви заједно морамо да га сачувамо и да уложимо додатне напоре да га пошумимо, да га одржавамо", закључио је председник Општине Рума.
Важни линкови
  • Буџет Општине Рума
  • Грађански водич кроз буџет
  • Јавне набавке
  • Конкурси за пројекте
  • Енергетски угрожен купац
  • Информатор о раду
  • Статут општине Рума
donor
donor
donor
donor