img

Вести

Пораст броја заражених - Продужен рад ковид амбуланте

img

Print

У румској општини бележи се пораст броја заражених грађана корона вирусом, па је закључно са јучерашњим даном евидентирано укупно 284 позитивна пацијента, саопштено је после данашње седнице локалног Штаба за ванредне ситуације.

Штаб је на заседању донео одлуку да се продужи радно време ковид амбуланте, па ће тако од данас она пацијенте примати радним данима у времену од 7 до 20 часова, а викендом и празницима од 7 до 15 часова.

У првој смени ковид амбуланте ће радити три екипе, а у поподневној две и то је режим рада који је био на снази када смо били у епицентру заразе, изјавио је председник Општине Рума Слађан Манчић.

"Морамо сви да поведемо рачуна, да схватимо ово озбиљно и да се придржавамо свих мера. Што се тиче вакцинације, до данашњег дана вакцинисано је првом вакцином 7.687 лица, ревакцинисано 4.240 лица и свакако да уз ублажавање ових мера, морамо да признамо да су мере ублажене, остају затворени само угоститељски објекти, ресторани, кафићи, барови, сви други могу да раде, уз ублажавање мера стављен је акценат на ригорознију контролу свих надлежних служби и инспекција. Дали смо налог да све инспекцијске службе по правилнику и по закључку са Кризног штаба са вишег нивоа врше контролу и воде рачуна о примени мера у објектима у којима је рад дозвољен", рекао је Манчић.

"Апелујем на људе да се пријаве и да што више наших суграђана буде вакцинисано, јер и поред вакцинације на само код нас него у целој Србији и даље се епидемија шири и број заражених је у порасту. Не смемо се предавати, треба се држати упутства и вакцинисати се, то је једини начин да се превазиђе епидемија", казао је председник Манчић.
Важни линкови
  • Буџет Општине Рума
  • Грађански водич кроз буџет
  • Јавне набавке
  • Конкурси за пројекте
  • Енергетски угрожен купац
  • Информатор о раду
  • Статут општине Рума
donor
donor
donor
donor