img

Вести

Школски спорт - Вељкова школа најбоља у Срему, велики успех и Душанове школе

img

Print

Румске школе су се поново истакле у школском спорту. На свечаности поводом уручења награда најуспешнијим школама Сремског округа у школском спорту, одржаној данас у Културном центру "Брана Црнчевић", ОШ "Вељко Дугошевић" је у укупном пласману поново најуспешнија школа у Срему, док је ОШ "Душан Јерковић" најбоља у конкуренцији пионирки. О каквом успеху је реч најбоље сведочи податак да је 6.800 ученика учествовало у такмичењима, што је 54 одсто школске популације, а надметало се укупно 95 основних и средњих школа из Срема у 16 спортова.

Награду "Вељковој" школи уручио је председник Савеза за школски спорт Србије и бивши прослављени одбојкашки репрезентативац наше земље Жељко Танасковић.

"Тежимо да системски уредимо школски спорт, да он буде развијен и у градским и у сеоским срединама. Сви наши координатори раде на ширењу мреже школа коју су укључене у школски спорт. Такође, организујемо и стручне семинаре за професоре физичког васпитања, јер су они основа школског спорта, а човек учи док је жив. Акценат у најранијем узрасту деце стављамо на вежбање, а не на такмичење. То је веома важно, многа деца можда нису на нивоу да се баве врхунским спортом и не треба их дестимулисати такмичењима, него их дружењем и забавом подстаћи на здраве физичке активности и радне навике", поручио је Танасковић.

Наставник физичког васпитања Душан Димић истиче да се у ОШ "Вељко Дугошевић" сви наставници труде да мотивишу децу да се опробају што више спортова.

"Ми се трудимо да сви спортови буду подједнако заступљени, да се деца окушају у што више спортова. Оно што је већ заштитни знак школе је атлетска екипа и заиста је наша школа постигла велике резултате на свим такмичењима у претходној школској години. Посебно бих истакао злато на школској Олимпијади у Врању. Можда смо и једина школа у Србији која је на школској Олимпијади остварила тријумфе и у конкуренцији пионира и пионирки", рекао је Димић.

Данашња свечаност у Културном центру круна је једног стрпљивог и напорног рада, оценио је председник СО Рума Стеван Ковачевић и напоменуо да румска локална самоуправа улаже велике напоре у унапређење школског спорта.

"Сматрамо да је школски спорт она база из које се касније могу регрутовати врхунски спортисти. Нама је драго што наши школарци остварују изузетне резултате, али и што је масовност на високом нивоу. Ми ћемо свакако и даље издајати средства за унапређење услова за бављење спортом, улагањем у спортску инфраструктуру. Ту не мислимо само на инфраструктуру спортских клубова, већ и на фискултурне сале, атлетске стазе и спортске терене у школама", изјавио је Ковачевић.

Признање за најуспешнију средњу школу додељено је Гимназији "Бранко Радичевић" из Старе Пазове.

Списак награђених школа и табеле
Важни линкови
  • Буџет Општине Рума
  • Грађански водич кроз буџет
  • Јавне набавке
  • Конкурси за пројекте
  • Енергетски угрожен купац
  • Информатор о раду
  • Статут општине Рума
donor
donor
donor
donor