img

Вести

Нови ауто-пут доноси бенефите и Руми и Шапцу

img

Print

-Река Сава не раздваја, него спаја, а Рума и Шабац су и те како повезани и када је реч о привреди и када се говори о становништву, стога је више него логично да две комшијске општине учвршћују везе и раде на још интензивнијој сарадњи две локалне самоуправе, поручили су председник Општине Рума Слађан Манчић и градоначелник Шапца Александар Пајић након данашњег заједничког састанка у највећем граду Мачве.

„Важно је да као суседне општине сарађујемо, размењујемо искуства, да заједнички радимо на изградњи бољег и квалитетнијег живота својих грађана. Зато ме и радује чињеница да је, после много година, дошло време да ми као суседне општине одржимо један састанак и разговарамо о кључним темама које су битне пре свега за наше грађане“, изјавио је председник Манчић и додао да ће захваљујући великом државном пројекту Фрушкогорског коридора велике бенефите имати и Рума и Шабац.

„Фрушкогорски коридор, ауто-пут Рума-Шабац па даље брзе саобраћајнице ка Лозници је нешто што ће не само повезати људе, него и привреду, отвориће могућност за долазак нових инвестиција, отварање нових радних места. И ми са сремске и наши домаћини са мачванске стране даћемо пун допринос том пројекту, јер тај пут ће отворити многе могућности како нашој општини, кроз коју већ пролази један ауто-пут, практично ћемо бити чвориште важних путева, тако и Шапцу да постане топ дестинација за прилив нових инвестиција“, сматра председник Манчић.

Градоначелник Шапца Александар Пајић је истакао да је Општина Рума једна од развијених општина у Републици Србији, али сигурно и општина која многима може да послужи као добар пример довођења инвеститора, што је резултовало и једном од најмањих стопа незапослености.

„Граду Шапцу су потребни нови инвеститори, сложио бих се да ћемо захваљујући новом ауто-путу бити топ дестинација. Имамо много тога да понудимо и сигуран сам да добра искуства из Руме можемо да преточимо у нова радна места за наше суграђане, јер жеља Шапца је да постане град будућности“, рекао је Пајић.

Поред инвестиција на састанку је било речи о многим другим друштвеним темама, разговарано је и о ономе што је у прошлости повезивало две општине и свему ономе на чему ће се у будућности градити традиционално добри односи. Челни људи две општине су разменили и пригодне поклоне и том приликом председник Манчић је градоначелнику Пајићу поклонио монографију нашег града „Рума у Срему кићеном“.
Важни линкови
  • Буџет Општине Рума
  • Грађански водич кроз буџет
  • Јавне набавке
  • Конкурси за пројекте
  • Енергетски угрожен купац
  • Информатор о раду
  • Статут општине Рума
donor
donor
donor
donor