img

Вести

Награђени најбољи спортисти

img

Print

На традиционалној свечаности у Културном центру „Брана Црнчевић“, овог пута и уз поштовање превентивних мера, Савез спортова и Општина Рума наградили су најбоље спортисте, клубове и спортске раднике за остварене резултате у 2020. години.

Поред плакета и признања, најбољим спортистима су уручене и новчане награде у износу од по 15.000 и 10.000 динара. Другу годину заредом најбоља сениорка наше општине је Јована Мушицки(18) из ТК „Змај“, док је најбољи сениор Дејан Алексић(19), крилни фудбалер румског ФК „1. мај“.

„Такмичим се већ десет година, стога не осећам никакав притисак, већ напротив, само подршку људи која расте из дана у дан. Управо то што знам да људи од мене много очекују, ми, искрено говорећи, даје снагу и веру да ћу се са такмичења вратити са најсјајнијом медаљом“, казала је државна првакиња, теквондисткиња Јована Мушицки.

Награда је велики подстрек за даљу каријеру и младом фудбалеру Дејану Алексићу.

„Задовољан сам што су људи препознали мој рад и труд и што су ми додели награду најбољег у сениорској конкуренцији. То ми је велики подстрек за будућност. Радим оно што волим, од пете године тренирам фудбал, имам велике снове и напорно ћу радити да их остварим“, поручио је Алексић.

Председник СО Рума Стеван Ковачевић је честитао свим награђенима на постигнутим резултатима у години, како је рекао, која је по свему била неуобичајена, пуна изазова и ризика када је спорт у питању, у години када је читава планета стала.

Желим да  истакнем да је и  Општина Рума у таквој години свесна  ситуације у којој се спорт налази имала разумевање за финансирање спортских колектива и  појединаца, тако да смо за развој спорта у 2020. години определили нешто више од 110 милиона динара и то је готово исто као и у 2019. години. Свесни тога да спортисти имају потребу за спортске активности и у тим ванредним околностима, нисмо умањивали средства за  њихово финансирање, узимајући у обзир и финансирање објеката спортске инфраструктруе, спортских стипедија, такмичарске активности спортских колектива и појединаца. Наши спортисти су се добрим резултатима захваљивали и одуживали за то поверење које смо им дали и ја сам сигуран да ће у години која је испред нас, у бољим околностима, засијати пуним сјајем и обрадовати Румљане новим спортским подвизима“, изјавио је Ковачевић. 

Најбоља екипа у сениорској конкуренцији је ЖОК „Рума“, док је у мушкој конкуренцији, после дужег времена, признање уручено једној фудбалској екипи – ФК „1. мај“.

„Захвалио бих се Спортском савезу и Општини Рума. Мислим да смо резултатима оправдали награду. Награда нас обавезује, стога се надам да ћемо се доказати и ове године. Тренутно смо седми у Српској лиги „Војводина“, не заостајемо много за врхом. Циљ нам је свакако да ове године останемо у лиги, а наредне покушамо да направимо још бољи резултат“, рекао је капитен „1. маја“ Александар Радишић.

Награђени:

Најбоља ПИОНИРКА:  ДАНИЦА РУЖИЋ, ЖОК „Рума";

Најбољи ПИОНИРИ: ФИЛИП ЧАРНОПИСКИ, АК „Рума"; УРОШ ЗУБОВИЋ, ЏК Словен Рума;

Најбоља КАДЕТКИЊА: ЕЛЕНА РАДИВОЈЕВИЋ,ТК „Змај“ ;

Најбољи КАДЕТИ: СТЕФАН ЗУБОВИЋ, ЏК Словен Рума; ПЕТАР ИЛИЋ, АК „Рума“ ;

Најбоља ЈУНИОРКА: ТАМАРА МИЛУТИНОВИЋ, АК „Рума";

Најбољи ЈУНИОР: МИЛОШ ВУКОВИЋ, Кик бокс клуб „Ру-09";

Најбољи ТРЕНЕР: БОШКО ПЕЈКИЋ, АК „Рума“ ;

Најбоља спортска екипа – женска: ЖОК „Рума";

Најбоља спортска екипа – мушка: ФК „1. МАЈ" Рума;

Најбоља сениорка: ЈОВАНА МУШИЦКИ, ТК „Змај“ ;

Најбољи сениор: ДЕЈАН АЛЕКСИЋ, ФК „1. МАЈ" Рума;

Специјалне награде:

МАРИНА МАРЧЕТИЋ - кошаркашка репрезентативка Србије

За промоцију Руме у спорту;

БОРИСЛАВ ЈОВАНОВИЋ – фудбалски интернационалац

За промоцију Руме у спорту;

СРБА МАКУЉЕВИЋ – АК „Рума“

За континуиране резултате у млађим селекцијама;

Награда - Спортска легенда:

ЈОВАН ЖИВКОВИЋ – репрезентативац екс Југославије у џудоу;

Награда за допринос у спорту:

Trelleborg Wheel Systems Serbia doo

допринос у развоју спорта и рекреације на територији општине Рума.

Општински фудбалски савез Руме је за најбољег фудбалера прогласио Дејана Алексића(1. мај), док је најбоља екипа у 2020. години ФК „Слога“ из Вогња.

На свечаности је уручен и пехар за постигнуте резултате у школском спорту ОШ „Душан Јерковић“ из Руме(пиониорска конкуренција). Нешто раније признања су уручена румској Гимназији и ОШ „Вељко Дугошевић“.
Важни линкови
  • Буџет Општине Рума
  • Грађански водич кроз буџет
  • Јавне набавке
  • Конкурси за пројекте
  • Енергетски угрожен купац
  • Информатор о раду
  • Статут општине Рума
donor
donor
donor
donor