img

Вести

Стабилна епидемиолошка ситуација

img

Print

Епидемиолошка ситуација је стабилна у нашој општини и закључно са петком, 19. фебруаром, евидентирано је 67 позитивних пацијената на вирус COVID-19, изјавио је Слађан Манчић, председник Општине Рума.

"Што се тиче вакцинације и то иде доста добро. 4.158 људи је вакцинисано, 2.130 ревакцинисано. Надамо се да ће пост празнични талас, о коме се прича, обићи и нашу општину и Србију", рекао је председник Манчић, нагласивши важност поштовања превентивних мера.

Када је у питању помоћ Општине Рума малим и средњим предузећима, захтеви и даље спорадично стижу.

"С времена на време доће по један захтев. Уколико испуњава услове, исплаћујемо средства тог истог дана. Међутим, евидентно је да је већина привредника искористила могућност да добију помоћ општине. 208 привредних субјеката је до сада помогнуто. Остало је нешто мање од милион динара на позицији", рекао је Манчић, осврнувши се у разговору са медијима и на уређење улица 15. мај и 15. август.

"Лепо време је омогућило нове радове. Механизација је на терену. Данас или сутра ће почети бетонирање тротоара у делу улице 15. август. Већи део подземних радова у тој улици је завршен, посао се одвијаја у етапама и за сада све иде по плану", истакао је председник Општине Рума.
donor
donor
donor
donor