img

Вести

Одржана XLVII седница Општинског већа

img

Print

Општинско веће је на данашњој XLVII седници усвојило планове јавних набавки за 2018. годину. Већници су изгласали планове јавних набавки Општинске управе; председника Општине Рума; Општинског правобранилаштва и Скупштине Општине Рума. Председник Општине Рума Слађан Манчић је рекао да већ од сутра почиње реализација одређених позиција у смислу набавки, расписивања тендера, потписивања уговора и свега оног што је неопходно за нормално функционисање Општине Рума.

На седници су разматрани и приговори на Решења о додели студентских стипендија. Стигло је укупно девет приговора, а Већници су уважили оправдане приговоре и донели одлуку да стипендију добије још двоје студената.

"На јавни позив за доделу 100 стипендија јавило се 206 студената. Комисија је одлучила да додели 108 стипендија, а након ове седнице Већа укупан број износи 110. Допуном документације двоје студената је добило додатне бодове по основу критеријума: дефицитарно занимање и социјално угрожена категорије. Веће је те приговоре уважило и стипендије ће добити Милан Ловрић и Јована Ћирковић. Позитивно смо одговорили на још један приговор, али упркос додатном бодовању није дошло до померања на листи, остали приговори су оправдано одбијени", изјавио је шеф Одељења за друштвене делатности Светислав Дамјанчук.

Веће је одбило жалбу на Решење комуналног инспектора бр. 355-278/2017-X од 22.12.2017. године којим се налаже измештање пса расе "Хаски" са стамбене парцеле у улици Вељко Дугошевић бр. 119 у Руми.

Уз образложење одбијена је и жалба Шах клуба "Бриле" на Одлуку о додели средстава за пројекте и програме из области спорта значајне за Општину Рума за 2015. годину.

 Важни линкови
  • Буџет Општине Рума
  • Грађански водич кроз буџет
  • Јавне набавке
  • Конкурси за пројекте
  • Енергетски угрожен купац
  • Информатор о раду
  • Статут општине Рума
donor
donor
donor
donor