img

Вести

Акција добровољног давања крви

img

Print

Континуирано, благовремено и ефикасно снабдевање здравствених установа и болесника безбедном крвљу и крвним продуктима (компонентама и дериватима) представља веома важан предуслов за функционисање здравственог система. То значи да је број давалаца крви  од општег друштвеног значаја, а обезбеђење довољне количине крви и лекова добијених из крви за сваку земљу представљају њено национално богатсво.

Црвени крст Рума у сарадњи са Заводом за трансфузију крви Војводине организује акцију добровољног давања крви. Акција ће се одржати у четвртак, 4. фебруара 2021. године, у Спортском центру "Рума", од 8 до 12 часова. Црвени крст Рума позива све суграђане, старије од осамнаест година, који су здрави, могу и желе да дају крв, да се одазову акцији.

У ситуацији у којој се налазимо везано за Covid-19, трансфузијско лечење мора бити континуирано и сигурно, а добровољно давање крви ни на који начин не теба  одлагати.
У циљу спречавања преношења Covid-19 инфекције смо за даваоце крви се примењују  додатне мере како би обезбедили довољне количине безбедне крви за трансфузијско лечење.
donor
donor
donor
donor