img

Вести

Уручене награде за најбоље у школском спорту

img

Print

Савез за школски спорт Срема доделио је данас признања ОШ "Змај Јова Јовановић" и Гимназији "Стеван Пузић" за постигнуте резултате у школском спорту за школску 2019/2020. годину. С обзиром да је Covid-19 спречио одржавање предвиђених такмичења, Савез за школски спорт Срема је одлучио да награди најбоље школе по општинама, а када је реч о Руми прво месту у конкуренцији пионира и пионирки освојила је "Змајева" школа, док је међу омладинцима и омладинкама најбоља била румска Гимназија.

Генерални секретар Спортског савеза  Општине Рума Милош Марковић честитао је најбољим школама и констатовао да би румске школе сигурно оствариле добре резултате и на покрајинским и републичким смотрама, да су одржана сва планирана такмичења.

"Овог пута је ситуација мало специфична, јер је корона пореметила планове везане за школски спорт. Ипак, сматрам да је Савез за школски спорт Срема донео добру одлуку када је одлучио да у свакој сремској општини награди оне најбоље школе на општинским такмичењима. Верујем да ће ова година бити боља за све и да ће наши ученици имати прилике да покажу свој таленат", изјавио је Марковић.

И румска Гимназија и "Змајева" школа вишеструко су награђивање када је у питању школски спорт.  Директорка румске Гимназије Софија Благојевић и професор физичког васпитања из ОШ „Змај Јова Јовановић“ Драган Ника, сагласни су у оцени да обе школе имају богату традицију и прегршт успеха на великим такмичењима.

"Са поносом можемо рећи да је ово признање за нас изузетно значајно. Што се тиче наших ученика они су одлични ђаци који се баве спортом и осталим активностима, укључени су практично у све активности нашег града. Из тих разлога смо поносни њих, а свакако то је једна од највећих промоција наше школе", сматра Софија Благојевић.

"Имали смо доста успеха у првом првом делу такмичења, све док корона није покварила наставак. Као и увек наши ђаци  учествују у свим спортским дисциплинама, бележе добре резултате и поносни смо на њих. Посебно нам је драго што смо први и у конкуренцији дечака и у конкуренцији девојчица", казао је Ника.

За крај јуна у Београду је заказана Школијада - Светско првентство основних школа, па ће тако сва овогодишња школска такмичења бити практично квалификациона, каже Мирослав Драгојловић, генерални секретар Савеза за школски спорт Срема.

"Предстојећа такмичења у фебруару, марту и априлу месецу јесу квалификациона за Школијаду. Знамо да су румске школе добре и квалитетне, нарочито у атлетици. За ових 25 година, колико сам ја координатор за школски спорт Срема, није се десило да основне или средње школе из румске општине на Олимпијади, или на Републичком првенству, не узму једно од прва три места у атлетици. И ове године у укупном збиру свих школа у Срему румске школе су заузимале прво место у укупном пласману, а сигурно једно од прва три места по категоријама. Стога сигуран сам да нас очекује успешна година и да ће Срем имати добре представнике на Светском првенству", истакао је Драгојловић.
donor
donor
donor
donor