img

Вести

Заједничка координација рада зимских служби

img

Print

Заменик покрајинског секретара за енергетику, грађевинарство и саобраћај др Зоран Тасић, посетио је данас Општину Рума.

Том приликом у Градској кући је одржан заједнички састанак са заменицом председника Општине Рума Александром Ћирић и начелником Општинске управе Душаном Љубишићем, а једна од главних тема разговора је била координација рада зимских служби, односно синхронизација локалног пункта зимске службе, са пунктом који одржава државне путеве.

Заменик покрајинског секретара др Зоран Тасић оценио је да је организација рада општинских зимских служби у румској општини на веома високом нивоу, нагласивши да је циљ да држава у заједничкој координацији са локалним пунктовима одради на време и на најефикаснији начин посао уклањања снега са коловоза.

"Дакле, интерес свих је да се комуникација између локалних и државних пунктова зимске службе подигне на виши ниво, зато смо као Влада АП Војводине и иницирали овакве састанке. Данас смо у Руми такође разговарали о надлежностима Секретаријата, али и о нашем пројекту повећања безбедности најугроженијих категорија учесника у саобраћају, посебно деце. Наш задатак и наше обавеза је да у наредне четири године извршимо опремање свих школа на територији Покрајине Војводине. То подразумева светлосну односно вертикалну и хоризонталну сигнализацију у близини школа на територији комплетне Војводине. Позвао сам локалну самоуправу да аплицира на следећем конкурсу и да заједничким снагама подигнемо безбедност у саобраћају у свим насељеним местима румске општине, посебно у близини школа", изјавио је др Тасић.

Начелник Општинске управе Душан Љубишић захвалио се заменику покрајинског секретара др Тасићу на посети, напоменувши да је директна комуникација предуслов за решавање проблема.

"Координација између републичких и локалних организација које су задужене за чишћење снега је јако важна, као и заједничко поступање у случају озбиљних падавина. Општина Рума за чишћење снега на својој територији издваја неких 15 милиона динара годишње, што јесу значајна средства. Подсетићу да територију нашег града чисти наше ЈП "Комуналац“, да општинске путеве чисти "Катаго“ и за сада смо имали добру сарадњу, постоји задовољство и од стране грађана и од стране локалне самоуправе како је то чишћење снега до сада обављано. Ноћас је рецимо бацана со, међутим, када узмемо за пример 2017. годину када смо имали заиста обилне снежне падавине, задњих година то није случај. Но, зимске службе морају бити приправне и морају у сваком моменту да одраде оно што се од њих очекује", казао је Љубишић.

На данашњем састанку се говорило и о издавању грађевинских и локацијских дозвола, као и превентивном деловању на подизању безбедности у саобраћају, што је за румску општину и те како важно, јер кроз њу пролази и државни пут М21 и ауто-пут Београд-Шид.

Након састанка заменик покрајинског секратара је заједно са домаћинима из Руме обишао пункт зимске службе "Срем-пута“ у Руми, у близини румске наплатне рампе.
donor
donor
donor
donor