img

Вести

Помоћ до сада добило близу 200 румских привредника, епидемиолошка ситуација све боља

img

Print

Општина Рума је до данас исплатила 13,5 милиона динара помоћи привредницима, а средства су уплаћена на рачуне 198 привредних субјеката из наше општине. Председник Општине Рума Слађан Манчић изјавио је данас да су пријаве за помоћ и даље у току, те да се одобрена  средства исплаћују врло брзо након подношења пријаве.

"Буквално исплаћујемо даном подношења захтева. Комисија обради захтев, констатује да су сви услови испоштовани и већ тај дан пуштамо средства. Пријаве и даље пристижу. Један предмет је тренутно у обради, имали смо до сада 25 захтева који нису одобрени, јер шифра делатности не припада оним делатностима за које смо одобрили помоћ по Одлуци. Готово 200 привредних субјеката смо већ помогли, што фризера, кафића, ресторана, барова, хотела, фитнес центара, теретана, туристичких агенција", рекао је председник Манчић.

Ово је други пут од избијања епидемије корона вируса да румска локална самоуправа помаже привреднике, независно од државне помоћи.

Председник Манчић се у разговору са представницима медија осврнуо и на тренутну епидемиолошку ситуацију у нашој општини.

"Што се тиче епидемиолошке ситуације у нашој општини евидентно је смиривање ситуације и закључно са јучерашњим даном имамо 167 грађана позитивних на вирус Covid-19. Велики је пад направљен у односу на бројке пре десетак и више дана. Паралелно са тим спроводи се и вакцинација која је организована на два места, у Дому здравља и у Културном центру. Јутарњи пресек у десет часова показује да је вакцинисано укупно 1.732 особе у нашој општини, тако да и то иде доста добро. Генерално ситуацију се смирује, вакцинација томе додатно доприноси, те се надамо полако и изласку из ванредне ситуације", рекао је Манчић.

На последњој седници Већа усвојен је Извештај о извршењу Одлуке о буџету Oпштине Рума за период 01.01-31.12.2020. године. Први човек румске локалне самоуправе је оценио да је упркос кризи проузрокованој корона вирусом, Општина Рума у 2020. години добро пословала, што показују приходна и расходна страна буџета.

Приходи и примања буџета општине Рума за период од 01. јануара до 31. децембра 2020.године остварени су у укупном износу од 2.057.966.348,82 динара и у односу на планиране приходе у 2020.години остварени су са 87,97%.

"Почели смо да делимо средства и по конкурсима. Јуче је на Већу донета одлука о додели средстава за спорт, ускоро следе одлуке и за удружења и пројекте из културе. Вероватно сутра пуштамо тендер за уређење Дома војске и полако улазимо у нормалне токове после свих новогодишњих празника", закључио је председник Манчић.
donor
donor
donor
donor