img

Вести

Додељене Светосавске повеље и новчане награде најбољим ученицима

img

Print

На Савиндан - празник посвећен великом српском просветитељу Светом Сави, Општина Рума је традиционално наградила најбоље ученике у школској 2020/2021. години. Председник Општине Рума Слађан Манчић уручио је заслужним ђацима Светосавске повеље, новчане награде у износу од по 15.000 динара и монографије "Рума у Срему кићеном".

Иако из добро познатих разлога није одржана Светосавска академија, Општина Рума није хтела да прекида традицију доделе Светосавских повеља, па је тако кратка свечаност уручења вредних признања организована у Малој дворани Културног центра "Брана Црнчевић".

Председник Манчић је честитао награђенима, наставницима и директорима школску славу, а ученицима пожелео лепо одрастање и много среће и успеха у даљем школовању.

"Ми смо на симболичан начин хтели да ђацима одамо признање за сву енергију и труд који они улажу у своје образовање. Верујем да смо ми много раније послали поруку свима колико нам је битно улагање у децу, колико нам је стало да омогућимо бољи квалитет живота и деци и њиховим родитељима. То спроводимо кроз бројне олакшице које смо као локална самоуправа омогућили грађанима. Овог пута смо повећали и сам износ новчане награде - са 10.000 на 15.000 динара. Годинама се износ награде није мењао, јер је то тако неко у Општинској управи затекао и то је тако уназад 20 година. Но, ми смо ту да нешто мењамо. Надам се да ћемо сваке године повећавати износ, јер су то деца пре свега заслужила. Она су најбоља у својим школама, у својим генерацијама и логично је да им се ода признање и упути захвалност, а они треба да буду поносни на свој успех", поручио је председник Манчић.

Добитници Светосавке повеље су:

Круна Миливојевић, OШ "Душан Јерковић", Рума;

Марија Мартиновић, ОШ "Змај Јова Јовановић", Рума;

Миљана Честић, ОШ "Иво Лола Рибар", Рума;

Маја Симић, ОШ "Вељко Дугошевић", Рума;

Оља Антоновић, ОШ "23. октобар", Кленак;

Никола Шкорић, ОШ "Небојша Јерковић", Буђановци;

Тамара Јеротић, ОШ "Миливој Петковић - Фећко", Платичево;

Милица Радић, ОШ "Доситеј Обрадовић", Путинци;

Јелена Бурсаћ, ОШ "Милош Црњански", Хртковци;

Филип Јовић, ОШ "VI ударна војвођанска бригада", Грабовци;

Александар Тркуља, Гимназија "Стеван Пузић", Рума;

Душан Керкез, СТШ "Миленко Брзак - Уча", Рума;

Ивана Шимоњи, СППШ "Стеван Петровић - Бриле", Рума;

Ана Вуковић, ССШ "Бранко Радичевић", Рума.

Александар Тркуља, најбољи ученик Гимназије "Стеван Пузић“ по други пут добија признање за своје школске успехе.

"Мени је ова додела Светосавске повеље велика част и велика награда за сав мој труд током школовања. Ово ми је други пут да освајам Светосавску повељу, јер сам и у основној школи био ђак генерације. Планирам да упишем за професора математике на ПМФ-у у Новом Саду. Сваке године сам био одличан - 5.00, стога се надам да ће тако остати и ове последње средњошколске године, да будем вуковац на крају. Драго ми је и што је повећан износ 15.000 динара, то је за нас ђаке баш огромна награда", казао је уз осмех Александар.

У холу испред Мале дворане Културног центра уприличена је и  изложба ликовних радова малишана предшколског узраста и ученика основних школа румске општине, инспирисаних ликом и делом Светог Саве.
donor
donor
donor
donor