img

Вести

Општина исплатила 4,4 милиона динара помоћи привредницима, пријаве и даље трају

img

Print

Kao што је најављено приликом усвајања буџета за 2021. годину Општина Рума је издвојила нова средства за помоћ привредницима. Независно од републичке помоћи Општина Рума је обезбедила 15 милиона динара као вид локалне мере подршке привредницима у времену борбе са корона вирусом, а Одлуку је донео Штаб за ванредне ситуације на седници одржаној 11. јануара 2021. године.

У току ове седмице за помоћ се пријавило 85 привредника, а локална самоуправа је проширила опсег, па је тако помоћ, поред свих оних који су финансијски помогнути у првом таласу короне (фризерски салони, кафићи, хотели, фитнес центри и др.), омогућена и регистрованим туристичким агенцијама.

Од поменутих 85 пријава до данас је већ исплаћена помоћ за 65 привредних субјеката, за шта је издвојено 4.400.000 динара.  Остали захтеви су у процедури и обрађују се, након чега ће уследити и исплата. Комисија је утврдила и да шест привредних субјеката не испуњава услове за помоћ.

Подсетимо, привредним субјектима који имају од једног до троје запослених Општина исплаћује једнократну помоћ од 50.000 динара. Онима који имају од четири до десет запослених - 150.000 динара, док ће онима са преко десет запослених бити исплаћено 300.000 динара. Као и прошлог пута фитнес центрима и теретанама намењено је по 30.000 динара.

Упутство за предузетнике како да остваре право на општинску помоћ

Право на помоћ има нешто преко 260 привредних субјеката.




donor
donor
donor
donor