img

Вести

Одржана IX седница СО Рума

img

Print

Одборници Скупштине Општине Рума усвојили су на данашњем заседању све предложене тачке дневног реда. Поред Годишњег Програма пословања ЈП „Kомуналац" за 2021. годину, усвојене су и тачке које су се односиле на ново јавно предузеће настало спајањем ЈУП „План“ и ЈКП „Паркинг и инфраструктура“, као и новоформирану установу социјалне заштите „Солидарност“.

Председник СО Рума Стеван Kовачевић подсетио је да је локална самоуоправа ове године започела процес трансформације једне установе и два јавна предузећа, те да се данашњим одлукама заокружује тај поступак.

„У 2021. годину улазимо са новом установом за пружање социјалних услуга и са јавним предузећем за урбанистичког планирање, управљање и изградњу. Усвојили смо предлог Одлуке о статуту јавног предузећа за урбанистичко планирање, управљање и изградњу Рума, то је сада практично тачка на цео тај поступак који смо реализовали у другој половини ове године. Створени су сви правно формални услови да предузеће уђе у поступак регистрације и рад у 2021. години“, рекао је Ковачевић, осврнувши се и на рад локалног парламента.

„Сама чињеница да смо у току четири до пет месеци одржали девет седница говори да је Скупштина интензивно радила, да је одговарала на захтеве који су пред њу били постављени, како би се омогућио нормалан рад и функционисање локалне самоуправе. Дакле, све одлуке усвајали смо на време, у законском року, у демократској процедури, тако да ја могу бити задовољан радом Скупштине у ових пет месеци. Надам се да ће тај тренд наставити се и у наредном периоду и не видим ниједан разлог да не буде тако“, оценио је Ковачевић, пожелевши свим грађанима срећне предстојеће празнике.
Важни линкови
  • Буџет Општине Рума
  • Грађански водич кроз буџет
  • Јавне набавке
  • Конкурси за пројекте
  • Енергетски угрожен купац
  • Информатор о раду
  • Статут општине Рума
donor
donor
donor
donor