img

Вести

Јована Мушицки четврта на Европском првенству

img

Print

Румљанка Јована Мушицки најбоља је репрезентативка Србије на недавно одржаном Европском првенству у теквондоу. Седамнаестогодишњој Јована је мало недостајало да се окити медаљом и такмичење у Сарајеву је завршила на четвртом месту. На путу до одличја заустављена је у крајње неизвесном мечу, на златни бод од, касније испоставиће се, европске шампионке такмичарке из Израела. Ипак, 2020. година је за Јовану више него успешна, а с обзиром да јој је ово прво Европско првенство у сениорској конкуренцији прави резултати тек предстоје.

"Задовољна сам својим резултатом, наравно увек може боље, очекивали смо више, али сам свакако постигла изузетан резултат тиме што сам била најбоља српска сениорка на турниру. Мали жал остаје јер сам меч изгубила  у последњих пар секунди и то од девојке која је на крају освојила златну медаљу. Но, спремам се да поправим тај резултат и настављамо са припремама за следећу годину и наредно Европско првенство", каже Јована, државна шампионка наше земље и чланица румског ТК "Змај", која је, треба споменути, нову европску шампионку из Израела победила прошле године на међународном такмичењу у Бугарској.

Њен тренер из ТК "Змај", уједно и тренер репрезентације Србије, Борислав Крстић, сматра да је Јована већ на овом Европском првенству најавила високе домете, те да се уз предан рад могу направити велики резултати. Јована је на Европском првенсту наступила у категорији до 49 килограма, што је четири мање од њене природне категорије, а треба споменути да је са такмичења избацила и четврторангирану теквондисткињу из Шпаније.

"Задовољни смо учињеним. И до сада смо много пута обрадовали не само град Руму, него и Србију са високим одличјима, увек смо пуцали на медаље. Ове године Европско првенство једино велико такмичење и ту су наступили сви такмичари из целе Европе и треба напоменути да су били и квалификанти за Олимпијске игре, тако да је ово такмичење било изузетно јако и у таквој конкуренцији хтели смо да видимо, поготово Јована, како функционише не само физички него и у психички захтевним ситуацијама.  На крају изгубили смо од првакиње Европе, Јована завршава такмичење као најуспешнија сениорка и све нам то даје самопоуздање да напредујемо, јер нисмо на овом такмичењу приказали свој најбољи теквондо", изјавио је Крстић и додао да се клуб и теквондисти окрећу новој сезони.

"Иду зимске припреме, па Европске првенство и квалификације за Олимпијаду. Ове године смо морали да се довијамо са ситуацијом, вежбали смо напољу. Захваљујући Општини Рума, председнику Манчићу и Спортском савезу добијали смо прилику да тренирамо на базену Борковац. Кад смо излазили на такмичења Спортски савез Рума нам је пребацивао средства да би могли да путујемо. Онолико колико смо тренирали испоставило се да смо направили добре резултате. Остаје нам да радимо даље и да се трудимо и захвалио бих се свима који су нас подржали, јер без њих не бисмо могли да будемо ту где јесмо", оценио је Крстић.
Важни линкови
  • Буџет Општине Рума
  • Грађански водич кроз буџет
  • Јавне набавке
  • Конкурси за пројекте
  • Енергетски угрожен купац
  • Информатор о раду
  • Статут општине Рума
donor
donor
donor
donor