img

Вести

Завршен први круг лицитације пољопривредног земљишта

img

Print

Први круг јавног надметања за давање у закуп пољопривредног земљишта у државној својини у Општини Рума завршен је протекле седмице.

У понуди је било укупно 764,5277 хектара пољопривредног земљишта, распоређеног у 17 катастарских општина. Понуде су стигле за само шест катастарских општина и то једна понуда за К.О. Марђелос, док су остале понуде упућене за земљиште у К.О. Рума, Хртковци, Никинци, Буђановци и Добринци.

У првом кругу је укупно додељено 450,6092 хектара земљишта, а за евентуални други круг остало је још на располагању 313,9185 хектара, каже заменица председника Комисије за доделу државног пољопривредног земљишта у закуп Тања Дробац.

"Сво земљиште које су пољопривредници узели у закуп је излицитирано по почетним ценама. Највиша излицитирана цена износи 26.766 динара по хектару и такве шифре надметања су излицитирање у Буђановцима и Добринцима, а реч је о квалитетној земљи на атрактивним локацијама. У Никинцима су по почетним ценама од 17, 18 хиљада динара излицитиране две веће шифре надметања од по 103 и 104 хектара земљишта у комаду. Најмању почетну цену у овом огласу имали смо за једну малену парцелу у Руми од 1.185 динара, али није било заинтересованих", рекла је Тања Дробац.

Код 11 шифри надметања заинтересовани пољопривредници су одустали од лицитације и њима је, када су повукли понуде, враћен депозит.

Општина Рума ће поднети захтев за други круг лицитације, али коначну одлуку доноси Министарство пољопривреде, односно Управа за пољопривредно земљиште.

По праву пречег закупа, пре првог круга лицитације, у закуп је дато 691,6 хектара пољопривредног земљишта.
Важни линкови
  • Буџет Општине Рума
  • Грађански водич кроз буџет
  • Јавне набавке
  • Конкурси за пројекте
  • Енергетски угрожен купац
  • Информатор о раду
  • Статут општине Рума
donor
donor
donor
donor