img

Вести

Потписан уговор са италијанском компанијом Техностил

img

Print

Председник Општине Рума Слађан Манчић је потписао данас са генералним директором италијанске компаније Техностил (Technostils Consulting) Фабиом Бјанком уговор о продаји 2 хектара земљишта у индустријској зони Румска петља.

Оно што нас радује у овом моменту, у ситуацији када се цела земља, али и наша општина, бори за здравље наших грађана, је чињеница да интересовање за улагање у привреду не јењава, рекао је председник Манчић након потписивања уговора.

„И сама потврда и озбиљност господина Фабиа и његове компаније иде у прилог томе јер су и пре данашњег потписивања уговора платили 14 милиона динара колика је вредност земљишта, али то је мање битно од онога што људи из компаније Техностил желе, а то је да одмах непосредно после овога крену у изградњу објекта. Ово је сад завршен посао у смислу земљишта, улазе у процедуру, већ почетком наредне године ћемо имати почетак градње још једног производног погона на територији наше општине“, рекао је Манчић.

Ово је најновија инвестиција у Руми, али није једина овом моменту.

„Велико ми је задовољство да још увек у овој ситуацији показујемо да је територија румске општине и даље територија са повољном пословном климом за улагање, да инвеститора има, да на леп и квалитетан начин имамо сарадњу са привредом. Врло брзо ћемо имати слично овакво потписивање уговора и са компанијом Health Care која иде у ново проширење, скоро 20 хиљада квадратних метара, што значи да интересовање људи који улажу у румску привреду не јењава“, изјавио је Манчић.

Техностил производи резервне делове и машине за челичну индустрију у целом свету. Генерални директор Фабио Бјанко каже да је изабрао Руму због тога што је испред свих општина у кругу по питању индустрије и зато што му је председник Општине Рума много помогао, изашао у сусрет, што од осталих председника није имао.

„Захваљујем председнику за могућност коју нам је пружио. Ми тренутно већ послујемо у Руми и имамо већ повољне резултате. Циљ нам је да у будућности у новом погону имамо 80 запослених. Послујемо у сектору који овде у кругу нико не ради, тако да те производе нико не производи и захваљујући помоћи коју нам је дала румска општина и Србија генерално, имамо одличне резултате. Захваљујући овоме имамо много поруџбина за 2021. годину и надамо се да ћемо наставити у том правцу. Са пројектима смо на 90% завршености, наш план је да почетак радова буде у марту“, рекао је Фабио.
Важни линкови
  • Буџет Општине Рума
  • Грађански водич кроз буџет
  • Јавне набавке
  • Конкурси за пројекте
  • Енергетски угрожен купац
  • Информатор о раду
  • Статут општине Рума
donor
donor
donor
donor