img

Вести

VII седница СО Рума - Усвојен Први Ребаланс

img

Print

На данашњој седници Скупштине општине Рума, која је одржана у великој сали Културног центра „Брана Црнчевић“, усвојена је Одлука о изменама и допунама Одлуке о буџету Општине Рума за 2020. годину – Први Ребаланс.

Издвојио бих чињеницу да ми на крају године вршимо ребаланс буџета што говори о томе да смо током године имали стабилно буџетско финансирање упркос свим стрепњама које су најављене због неочекиве пандемије која је уздрмала читаву планету, рекао је председник Скупштине општине Рума, Стеван Ковачевић.

„Успешно смо се изборили са свим последицама које је пандемија донела. Сама чињеница да је умањење и приходне и расходне стране у овој одлуци на нивоу неких 140 милиона говори да ћемо са тим умањењем бити на нивоу буџетске 2019. године коју смо прогласили као историјски успех“, изјавио је Ковачевић.

Један од разлога за усвајање Ребаланса је обезбеђивање додатних средстава у буџету у износу од 24 милиона динара за покретање поступка јавне набавке за пројекат Војни комплекс „Клуб војске Србије“ у Руми.

„Можемо бити задовољни јер и сама одлука о ребалансу говори о томе да смо на путу да и последњу нереализовану велику инвестицију у 2020. години остваримо. Упркос свим тешкоћама, ми смо све велике инвестиције завршили, од изградње две котларнице, реконструкције улица 15. мај и 15. август, која иде у складу са договореном динамиком, трећа планирана најзначајнија инвестиција у 2020. години била је реконструкција Дома војске. У ту инвестицију још увек нисмо ушли, али ова одлука нам ствара услове да у децембру, до краја године завршимо јавну набавку и да уђемо и у ту велику инвестицију, тако да заиста с обзиром на услове у којима  смо радили, можемо бити задовољни и мислим да ребаланс буџета показује да здрави темељи које смо утабали  претходних година сада нам омогућавају да у овој години без неких тежих последица изгурамо то буџетско финансирање и финансирање свих пројеката које смо  замислили“, истакао је председник СО Рума.

Разлог за доношење овог Ребаланса је и закључак Владе Републике Србије на основу којег препручује свим јединицама локалне самоуправе да обезбеде исплату једнократне новчане помоћи у износу од 10.000 динара по запосленом у установама социјалне заштите.

„Ребаланс предвиђа да се свим запосленима у Дому здравља у Руми исплати једнократна помоћ у износу од 10.000 динара као издвајање за заиста велике напоре које су сви запослени уложили током ове године у борби против пандемије ковид 19 и то ће бити значајна подршка уз ону коју ће обезбедити Влада Републике Србије.  Мислим да су то средства која су они апсолутно својим радом, залагањем и пожртвовањем, па ризикујући своје здравље и своје животе на својим радним местима остварили. Општина Рума није оснивач Дома здравља и нема никакве законске обавезе када је у питању  финансирање, али имамо моралне обавезе јер Дом здравља опслужује потребе грађана Општине Рума“, рекао је Ковачевић.

За ову намену из буцета Општине Рума биће издвојено око 3 милиона динара.
Важни линкови
  • Буџет Општине Рума
  • Грађански водич кроз буџет
  • Јавне набавке
  • Конкурси за пројекте
  • Енергетски угрожен купац
  • Информатор о раду
  • Статут општине Рума
donor
donor
donor
donor