img

Вести

Новчана стимулација за раднике Дома здравља, притисак на ковид амбуланту и даље велик

img

Print

По извештају Завода за јавно здравље на територији Општине Рума позитивно на корона вирус је 396 особа, речено је на данашњој седници Штаба за ванредне ситуације Општине Рума. Евидентан је пораст броја заражених људи, аа извештаји Дома здравља „Рума“ показују да се број прегледа из дана у дана увећава, и по 200 на дневном нивоу се прегледа грађана, што је огроман притисак на ковид амбуланту, која ради у две смене са по две лекарске екипе, рекао је председник Општине Рума, Слађан Манчић.

„Оно што и даље стоји је да се све мере које су на снази озбиљно схвате, долазимо у ситуацију да поред великог преоптерећења Дома здравља, стварно је ситуација таква да неће имати ко да ради. 13 радника је заражено од тога 12 здравстених радника, јасно је да ситуација није нимало безазлена, јер бројке говоре да је епидемија узела маха. Ковид амбуланта још увек добро функционише, раде две групе медицинара у две смене, остаје се до 22 и до 24 сата. Дакле, имамо расположивих лекара, медицинског особља, али немамо неограничене капацитете. У последњих месец дана константно су велике гужве и велик број прегледа, ради се прековремено, тако да је то велик притисак који наши здравствени радници треба да издрже“, рекао је председник Манчић.

Стога је на данашњој седници Штаба донета Одлука да се у скупштинску процедуру проследи предлог по коме ће сви радници Дом здравља добити новчану стимулацију у износу од 10.000 динара.

„Радимо идуће седмице ребаланс буџета, направићемо позицију, обезбедићемо средства и након Скупштиние исплатићемо Дому здравља за све раднике стимулацију у износу од 10.000 динара. По препоруци Владе исто то ћемо урадити за наше раднике социјалне заштите који раде у Центру за социјални рад, с обзиром да ће држава оним радницима који су на буџету Министарства исплатити такође стимулацију. Ми ћемо за наше раднике такође обезбедити по 10.000 динара“, изјавио је Манчић.

Када је у питању рад школа он ће бити усклађен са најновијим одлукама са виших нивоа власти, па ће се тако прописана онлајн настава спроводити и на територији наше општине.
Важни линкови
  • Буџет Општине Рума
  • Грађански водич кроз буџет
  • Јавне набавке
  • Конкурси за пројекте
  • Енергетски угрожен купац
  • Информатор о раду
  • Статут општине Рума
donor
donor
donor
donor