img

Вести

Чишћење дивље депоније у Кленку

img

Print

Локална самоуправа и ЈП "Комуналац" спроводе нову акцију чишћења дивљих депонија широм општине Рума. За ту намену је издвојено додатних два милиона динара, а тренутно је механизација ангажована на санирању дивље депоније у Кленку, која је у току 2020. године већ два пута чишћена.

Начелник Општинске управе Душан Љубишић истакао је да је ова депонија специфична из разлога што се налази тик поред магистралног пута М21, те да махом смеће овде бацају несавесни грађани из Шапца.

"Ми смо у првој половини године све депоније очистили, међутим, дошло је време да опет у појединим сеоским месним заједницама имамо критична места, где морамо да реагујемо. Оно што је важно рећи је да ми, конкретно, овде у Кленку планирамо да поставимо кућицу и два чувара који ће константно бити овде и покушати да спрече несавесне људе да своје смеће бацају овде. Обележићемо локацију са таблама упозорења где ће бити означено забрањено бацање смећа и инспекцијске службе ће интензивније да посећују ову локацију, не би ли ову лошу праксу зауставили", изјавио је Љубишић.

У току 2020. године утрошено је 6 милиона динара за санирање дивљих депонија у румској општини, а још милион динара је преостало на позицији.

Непосредно пре Кленка, очишћене су депоније у Доњим Петровцима, у Жарковцу и Путинцима, а предстоји чишћење у Платичеву, рекао је Драган Панић, директор ЈП "Комуналац" .

"Рачунамо да ћемо за неколико дана завршити посао у Кленку и предузећемо мере које је начелник рекао, да се обезбеди једна чуварска служба, да не дођемо поново у ситуацију да неко дође истовари смеће и оде. Решаваћемо тај проблем колико будемо у стању појачаним инспекцијским надзором депонија. Апелујем на грађане да своје смеће одлажу на прописана места како би и нама посао олакшали, али пре свега да то раде из еколошких разлога", казао је Панић.
Важни линкови
  • Буџет Општине Рума
  • Грађански водич кроз буџет
  • Јавне набавке
  • Конкурси за пројекте
  • Енергетски угрожен купац
  • Информатор о раду
  • Статут општине Рума
donor
donor
donor
donor