img

Вести

Нове инвестиције и проширења производних погона у Руми

img

Print

Компанија "HealthCare Europe" поново проширује производне капацитете. Скупштина Општине Рума је на данашњој седници усвојила Eлаборат о оправданости отуђења грађевинског земљишта без накнаде у радној зони "Румска петља" у корист "HealthCare Europe ДОО Рума", па ће тако познати произвођач меморијске пене на нешто преко 9 хектара грађевинског земљишта изградити додатне погоне.

Од 2014. године "HealthCare" константно проширује своје капацитете, казао је за скупштинском говорницом председник Општине Рума Слађан Манчић и додао да је од почетне обавезе да запосле 225 радника, данас у компанији ангажовано њих преко 1.300.

"Та компанија има 70.000 квадратних метарa у овом моменту под кровом и "HealthCare" je доста добро извозно оријентисан. Давања те компаније на месечном нивоу у смислу зараде запосленима су 116 милиона динара. Kада то све саберемо и узмемо у обзир да је компанија била друштвено одговорна, да је у ситуацији епидемије помагала нашу државу донацијом маски, да ће након изградње нових 20.000 квадратних метара(до марта) упослити још 300 радника, а уз то не траже субвенције од  Владе РС, све су то индикатори за оправданост одлуке да им без накнаде дамо земљиште. По садашњој цени то је неких 63 милиона динара и то није занемарљив приход, али гледано дугорочно остварићемо вишеструко веће приходе кроз порезе на зараде, порез на имовину и једноставно мислимо да сваку добру инвестицију на територији наше општине треба подржати", поручио је први човек румске локалне самоуправе.

"Најбитнија ствар у  свему овоме је то да покажемо свима и у Србији, а можда и шире, да поред тога што је ситуација у Србији, Европи, у свету, таква, каква је, да смо ми у Руми направили повољну климу за улагања, да су инвеститори у сред епидемиолошке ситуације која није повољна одлучили да улажу у нашу општину", истакао је Манчић.

"И у 2020. години инвеститори су улагали свој новац на територији наше општине. Британска компанија "Албон", завршава изградњу нове фабрике, где ће упослити још 250 радних места. Приводе се крају радови и на изградњи холандско - македонске компаније "Гресто", такође, нових 100 до 150 радних места. Поменути "Healthcare" ће запослити додатних 300 радника. Продали смо недавно пре месец и по дана италијанској компанији "Техностил" два хектара у радној зони "Румска петља" на којима ће почети да граде своја постројења и то је прави пример привредне ситуације у нашем граду. Нама на локалу је најбитније да поред тога што се боримо за здравље наших људи, боримо се и за свако радно место за наше суграђане", нагласио је Манчић.
Важни линкови
  • Буџет Општине Рума
  • Грађански водич кроз буџет
  • Конкурси за пројекте
  • Информатор о раду
  • Статут општине Рума
donor
donor
donor
donor