img

Вести

Почиње садња дрвореда у улици 15. мај

img

Print

Радови на реконструкцији улице 15. мај у Руми приводе се крају. 90% посла је већ завршено, практично све осим завршног слоја асфалта, а Општина Рума ће овог викенда спровести и акцију садње дрвореда. Председник Општине Рума обишао је данас припремне радове које изводи ЈП "Комуналац" и изјавио да ће већ од петка почети естетско уређење улице, те да ће у улици 15. мај, а касније и улици 15. август бити посађено 600 стабала.

"Улица 15. мај је већ добила нови, уређенији, лепши изглед. Све инсталације су одрађене, коловоз је проширен, колски улази, тј. ћуприје, тротоари су завршени. Ови кандалабери већ дају лепшу слику коју ће врло брзо употпунити и украсити дрвореди", рекао је Манчић и додао да ће у акцији садње учестовати и волонтери.

"Намера нам је да 300 стабала посадимо у улици 15. мај, а чим се стекну услови, исто толико у улици 15. август. Ми смо издвојили средства, наручили саднице и „Комуналац“ је већ почео са припремним радовима.  У току овог викенда ћемо имати једну акцију где се јавио велики број волонтера, како из ове улице, тако и из самог града. Људи брину о свом окружењу, желе да дају допринос у очувању животне средине, да посаде неку биљку или дрво. Стога верујем да ће акција садње бити успешно реализована", казао је Манчић.

"Желимо да наш град има што више зелених површина, ту се поклапамо сада са акцијом пошумљавања Националног парка Фрушка гора  поводом обележавања шест деценија националног парка. За садњу дрвећа у обе улице из буџета је издвојено укупно 3,6 милиона динара, а реч је о вишегодишњим стаблима, неколико врста дрвећа", рекао је Манчић.
Важни линкови
  • Буџет Општине Рума
  • Грађански водич кроз буџет
  • Конкурси за пројекте
  • Информатор о раду
  • Статут општине Рума
donor
donor
donor
donor