img

Вести

Одржана конститутивна седница Социјално - економског савета Општине Рума

img

Print

Данас је у Руми конституисан нови сазив Социјално - економског савета Општине Рума(СЕС). Чланови СЕС-а су представници локалне самоуправе: Слађан Манчић (председник Општине Рума), Владимир Малетић (одборник СО Рума) и Душан Љубишић (начелник Општинске управе); представници из реда Уније послодаваца су: Владимир Лалошевић (ДОО "ЦНТ"), Александар Бањац (Агенција "Полет") и Синиша Мићић (ЗР "Пластометал"), за њихове заменике именовани су: Зоран Јовичић (ДОО Митас), Драгољуб Зорић (Златар "Зорић"), Петар Стојисављевић (ЗТР "Пенема"); синдикални представници су: Драго Тешић (председник СССО), Василије Петковић (члан Већа синдиката) и Љиља Врачевић - Миливојчевић (члан Већа), за њихове заменике именовани су Славиша Стјепановић, Јелена Божић, Јасминка Валка - сви чланови Већа.

Након усвајања пословника о раду и Орјентационог плана рада СЕС-а за 2020. годину, формиран је и Колегијум СЕС-а у ком ће представник локалне самоуправе бити Душан Љубишић, представник привреде Александар Бањац и представник синдиката Драго Тешић. За председавајућег СЕС-а изабран је Душан Љубишић, а наредне године ће се председавајући бирати из представника Уније послодаваца. За секретара СЕС-а изабрана је Снежана Бањац, која је ту функцију обављала и у претходном сазиву.

На седници је разматрана и актуелна ситуација у нашој општини, са освртом на привредна дешавања и инфраструктурне пројекте локалне самоуправе. Представници Уније послодаваца похвалили су Општину Руму, јер је једна од ретких која је новчано помогла привреднике током епидемије корона вируса.

Начелник Општинске управе Душан Љубишић је казао да су претходна и ова година сличне када је реч о приливу средстава у општински буџет по основу пореза на зараде. За првих осам месеци ове године је приходовано око 500 милиона динара што је за око 6 милиона мање у односу на претходну, али је зато, када се пореди само прошли месец, у августу ове године приходовано 69 милиона динара, четири више у односу на исти месец 2019. године.

Нову грејну сезону Рума ће дочекати са две нове котларнице на гас, набавка мазута је за две трећине смањена, што је директна последица коренитих промена у систему даљинског грејања које је покренула Општина Рума, оценио је Љубишић и додао да ће се тако уместо 60 милиона динара, мање од 20 утрошити за набавку мазута.

Чланови СЕС-а су информисани о изградњи новог резервоара за воду, који ће побољшати водоснабдевање грађана и румске и иришке општине, али и о изградњи новог привредног гасовода ка Вогњу, те реализацији неколико пројеката Партиципативног буџетирања. Расписани су тендери за изградњу више дечијих игралишта, данас ће бити расписан тендер за набавку ормарића за сеоске школе, док ће у понедељак бити расписана јавна набавка за изградњу пешачко - бициклистичке стазе Доњи Петровци - Путинци.

На седници се могло чути да ће Општина Рума до краја године расписати тендер за реконструкцију Дома војске, а у фокусу су били и актуелни радови на реконструкцији улице 15. мај и предстојећи радови у улици 15. август. 

 Важни линкови
  • Буџет Општине Рума
  • Грађански водич кроз буџет
  • Јавне набавке
  • Конкурси за пројекте
  • Енергетски угрожен купац
  • Информатор о раду
  • Статут општине Рума
donor
donor
donor
donor