img

Вести

Mузички спектакл за прославу православне Нове године у Руми

img

Print

Једна од највећих регионалних концертних атракција, поп рок састав „Неверне бебе“ и популарна певачица народне музике Драгица Радосављевић Цакана свираће и певати за Румљане, на Градском тргу, за дочек православне Нове године.

Под покровитељством Општине Рума и у организацији Културног центра "Брана Црнчевић" и ове године ће на Градском тргу у Руми бити организована прослава популарне српске Нове године, у суботу 13. јануара, а увертиру пред наступ Цакане (22h) и Неверних беба(23:10h) направиће румски "Боца бенд“ који свира од 21:30 часова. На репертоару "Боца бенда" наћи ће се највећи поп рок хитови екс YU cцене.

Тим поводом данас је у Градској кући у Руми одржана конференција за медије на којој су говорили председник Општине Рума Слађан Манчић, фронтмен "Неверних беба" Милан Ђурђевић, певачица Драгица Радосављевић Цакана и Борислав Томашевић из "Боца бенда".

"Верујем да ћемо на Градском тргу новогодишњу ноћ провести у добром расположењу, као и претходних година. Заиста смо се потрудили да угодимо различитим музичким укусима, о раду Неверних бебе и Цакане не треба трошити речи, о томе најбоље сведоче године стажа на музичком небу наше земље. Боца бенд је Румљанима добро познат и искористио бих прилику да позовем све људе из наше, али и околних општина да у суботу дођу на Градски трг и да заједно дочекамо Нову годину по јулијанском календару", изјавио је председник Манчић и напоменуо да ће у поноћ бити уприличен ватромет, а традиционално, свештенство СПЦ ће одржати молебан, након чега ће се поново наставити музички програм. Председник Манчић је рекао и да је Општина Рума за организацију прославе Православне Нове године издвојила 1.200.000 динара из општинског буџета.

Проверено име српске народне музике Драгица Радосављевић Цакана је изразила задовољство што ће након дужег временског периода поново певати у Руми.

"Очекујем прави музички спектакл у Руми, усуђујем се да кажем да је ово можда и најјачи новогодишњи концерт у Србији. Песме "Ајде Јано" и "Мој голубе" ће се наравно наћи на мом репертоару, али ја ћу Румљанима певати, поред традиционалних песама, комерцијалне хитове, али и бисере евергрина. Такође, пожелала бих свим људима у 2018. години пуно здравља и среће", нагласила је Цакана.

У свеопштем слављу и прослави православне Нове године, бенд Неверне бебе ће имати и своје интимно, мало славље.

"Драго ми је што могу да поручим свим Румљанима да обележавање 25. годишњице бенда започињено баш концертом у Руми, тако да ће поред новогодишње еуфорије у публици и сам бенд имати јединствен разлог за славље. Због јубилеја ћемо у репертоар уврстити све највеће хитове из свих периода наше каријере. Морам рећи и да смо са јавним сервисом започели и снимање документарног филма о бенду и филмска екипа ће бити у Руми, тако да ће се нешто од новогодишњег наступа у Руми наћи у филму", поручио је први човек Неверних беба Милан Ђурђевић и оценио да је наступ овог бенда на Румфесту 2014. године један од најбољих у каријери бенда.

Непролазно популарну музику и највеће хитове некадашње југословенске сцене за дочек ће свирати румски "Боца бенда".

"Комплимент је наћи се на истој бини са људима који су оставили неизбрисив траг на нашој музичкој сцени и у народној и у рок музици. Ми ћемо сигурно добро загрејати публику на Градском тргу, свираћемо песме које воле различите генерације и позвао бих људе да дођу, да покажемо саборност и љубав и да се одлично проведемо", рекао је Борислав Томашевић

Као и претходне године повешће се пажња о забрани употребе пиротехничких средстава, стаклене амбалаже и личног наоружања у зони одржавања концерта због заштите грађана и несметаног одржавања концерта. А које ће улице бити затворене за саобраћај прочитајте овде.
Важни линкови
  • Буџет Општине Рума
  • Грађански водич кроз буџет
  • Јавне набавке
  • Конкурси за пројекте
  • Енергетски угрожен купац
  • Информатор о раду
  • Статут општине Рума
donor
donor
donor
donor