img

Вести

Почела ревитализација атарске мреже путева у румској општини

img

Print

Близу 32 милиона динара биће издвојено за уређење мреже атарских путева у румској општини. Радови ће се спровести у пет месних заједница: Витојевци, Хртковци, Павловци, Вогањ и Рума(Трећа МЗ).

Начелник Општинске управе Душан Љубишић обишао је данас радове у Хртковцима и истакао да се за обнову мреже атарских путева у последњих пет - шест година издвајају значајна средства, те да је ове године опредељен највећи износ.

редност без ПДВ-а је 26 милиона динара, 13.9 милиона смо добили од Покрајинског секретаријата за пољопривреду, водопривреду и шумарство, остатак је обезбеђен у нашем буџету. Ове године 5 месних заједница  нам се обратило на почетку године  са захтевом за уређење атарских путева. Радови су започели данас у Витојевцима, механизација је тренутно у Хртковцима, а затим на ред долазе Павловци, Вогањ и Трећа градска месна заједница, где ће такође бити урађен атарски пут. Ово  јесте само наставак свега што радимо претходних година, а циљ у перспективи је да зановимо и ревитализујемо комплетну мрежу атарских путева на теритоји наше општине. За разлику од прошлих година унапређена је технологија израде атарских путева, прво се поставља цементна стабилизација, па ризла у слоју од 10 центиметара, па ће путеви бити дуготрајнији и квалитетнији", поручио је Љубишић.

 

Председница МЗ Хртковци Ана Умићевић сматра да је за јако пољопривредно место ревитализација атарских путева и те како значајна, те да је сарадња са Општином Рума резултовала унапређеном путном инфраструктуром у селу.

 

"Говорити о овим путевима мислим да је сувишно, они ће дати своје тек сад у јесењском периоду кад настају сви могући радови пољопривредни од кукуруза, дувана и свега осталога. Путеви у МЗ Хрковци нису ни са чим занемарени, што нам је локална самоуправа обећала то нам и одрађује. Општина је направила пут између улице Николе Тесле и између Гробљанске улице који много значи. Направљен је пут који веже Живојина Мишића и Светозара Марковића, а сад ови атарски путеви од којих бенефит имају сви земљорадници". казала је Ана Умићевић.
Важни линкови
  • Буџет Општине Рума
  • Грађански водич кроз буџет
  • Јавне набавке
  • Конкурси за пројекте
  • Енергетски угрожен купац
  • Информатор о раду
  • Статут општине Рума
donor
donor
donor
donor