img

Вести

Уређење спортског објекта на стадиону ГФК "Словен"

img

Print

У оквиру пројекта унапређења спортске инфраструктуре, Општина Рума је са 2.400.000 динара финансирала радове на адаптацији спортског објекта на стадиону ГФК "Словен". Захтев ГФК „Словен“ се односио на реконструкцију крова, с обзиром да је зграда прокишњавала, али и за унутрашње уређење и опремање свлачионица, мокрих чворова, тушева, док је Управа клуба мимо финансијске помоћи Општине Рума сама, уз помоћ спонзора и пријатеља клуба, радове проширила, те су у току радови и на уређењу спољне фасаде објекта.

Председник Општине Рума Слађан Манчић посетио је данас ГФК "Словен" и изразио задовољство урађеним, нагласивши да је циљ локалне самоуправе да се што више деце бави спортом, да изађу из затворених простора, да се склоне од компјутера и мобилних телефона, да здраво одрастају. Председник Манчић је оценио и да су у управи „Словена“ напокон људи који желе да дају допринос развоју спорта и клуба, који има лепу и дугу традицију у нашем граду.

"Ово је пример где се види енергија и воља да ипак може нешто и само да се уради, јер свако спортско друштво је правно лице за себе, имају своју управу, свог председника, свој рачун. Но, не посматрају сви то тако, већ оснују спортско удружење и ту је општина да финансира. Овде је случај другачији, види се жеља за напредовањем, а и сам број деце и број селекција који трче овим зеленим тереном у нашој Борковачкој долини иде у прилог томе. Моја порука је само да тако наставе, да не посустану, ми смо ту да помогнемо, али да и критикујемо када проценимо да нешто није урађено како треба или да је могло боље. Наша је политика да улажемо у децу, да улажемо у спорт. Многи се љуте што je увек на првом месту фудбал, тако је свуда у свету, то је најмасовнији, најпопуларнији спорт. Ми подржавамо свих 20 клубова на територији наше општине, улажемо у све њих, окупљају највећи број деце и највећу публику када су утакмице, тако ћемо наставити и убудуће што не значи да не улажемо у друге спортове који можда имају и боље резултате, али нису толико популарни и омасовљени", изјавио је Манчић.

У ГФК "Словен" тренира око 170 играча, почевши од школе фудбала коју похађају малишани од 6 до 12 година, па преко пионира, кадета, омладинаца до првог тима.

Клуб је тренутно у врху "Сремске лиге", а амбиције клуба су првенствено такмичарске, али се поред резултата планира и даље инфраструктурно унапређење клуба, каже председник "Словена" Милорад Батало.

"Хвала Општини Рума на помoћи. За клуб су ово веома значајни радови с обзиром да је зграда била дотрајала. Кров је прокишњавао, влага је захватила многе зидове. Ми смо успели да урадимо реконструкцију четири свлачионице, два купатила, канцеларије за тренере и судије, уредимо ходник, заменимо столарију, уредимо нове тоалете изнад трибина за гледаоце. Заиста смо уз подршку Општине Рума обезбедили квалитетне услове за рад свих селекција. Трибине смо раније средили, уз помоћ ФК "Војводина" смо обезбедили столице. Ми имамо бољу инфраструктуру од већине клубова у овом рангу. "Словену" није место у овој лиги, имамо амбиције да будемо макар једну, ако не и две лиге изнад. Не стајемо, развијамо се већ смо започели комплетну реконструкцију помоћног терена, радићемо и на главном терену. Идемо у добром правцу, у врху смо Сремске лиге, ако сутра победимо заосталу утакмицу против Љукова бићемо на деоби прве позиције", казао је Батало и напоменуо да сви у клубу раде на томе да се стогодишњица клуба 2024. прослави на спектакуларан начин у много квалитетнијем рангу такмичења.

Председник Општине Рума Слађан Манчић истакао је да је константо улагање локалне самоуправе у спортску инфраструктуру дало видљиве резултате, али и да је Рума једна од ретких општина која није смањивала издвајања за спорт, иако шест месеци није било такмичења.

"Видне су промене на боље када се погледају терени и у граду и у селима у односу на период од пре рецимо осам година. Ми не можемо да направимо фудбалера, наше је да му омогућимо услове за бављење спортом. Када кренете од села до села, кроз град, види се улагање на свим фудбалским теренима, од трибина, свлачионица, терена, ограде, расвете, рефлектора, система за заливање, трудимо се да се нико не осети запостављеним, да пружимо прилику у свакој средини људима који се тиме баве. Знамо да је око финансија тешко, из тог разлога издвајамо велика средства и директна финансирања, да Општина Рума не финансира директно пола клубова се не би такмичило. Све општине у окружењу су преполовиле број својих клубова, поготово фудбалских, јер то пуно кошта. Ми смо спортским клубовима пуштали први, други, трећи и пустићемо и четврти квартал. Желели смо да ти клубови који нису имали такмичења, нису имали потрошњу новца, све је стало у једном моменту, ми смо им пребацивали средства као да су се такмичили и на тај начин смо хтели да им дамо ветар у леђа, подршку, да испеглају неке заостатке које су имали и да подигнемо све наше клубове на неку здравију основу. Павловци су сами одустали од такмичења, буквално финансирамо све клубове, сносимо њихове трошкове, успели смо да маса наших клубова напредује, имамо ФК "1. мај“ који је одскочио. У овом моменту највећи број румских клубова игра у Сремској лиги. Види се напредак и кроз инфраструктуру, али и по квалитету наших тимова и по броју људи који долазе на утакмице", рекао је Манчић.

 
 Важни линкови
  • Буџет Општине Рума
  • Грађански водич кроз буџет
  • Јавне набавке
  • Конкурси за пројекте
  • Енергетски угрожен купац
  • Информатор о раду
  • Статут општине Рума
donor
donor
donor
donor