img

Вести

Потписан уговор са извођачем који ће градити пречистач отпадних вода

img

Print

Словеначки конзорцијум "Колектор" понудио је, на недавно завршеном тендеру, најбоље и најквалитетније услове за изградњу пречистача отпадних вода за индустријску зону "Румен".

Уговор о пројектовању и изградњи данас су у Градској кући потписали начелник Општинске управе Општине Рума Душан Љубишић и директор словеначког конзорцијума "Колектор" Јернеј Хроват, а на конференцији за медије одржаној тим поводом председник Општине Рума Слађан Манчић је изразио наду да ће посао на изградњи пречистача бити завршен до краја 2018. године.

Председник Манчић је рекао да ће пречистач бити изграђен на парцели од 40 ари и да је пре свега намењен компанији"Хачинсон", али и да ће бити доступан и другим инвеститорима у индустријској зони "Румен".

"Ми смо се и обавезали да ћемо преузети на себе изградњу пречистача када смо преговарали о доласку француског инвеститора у Руми. Реч је о једној синхронизованој акцији државе, која је стала иза нас и преко Министарства привреде Општини Рума пренела средства у износу од 100 милиона динара, а претходно нам је земљиште за ту намену уступила Републичка дирекција за имовину. Сав тај наш уложени труд је био оправдан, јер компанија "Хачинсон" креће са изградњом петог и шестог производног погона, запошљава већ око 700 људи и исплаћује добре плате. Наравно пречистач ћемо ставити на располагање и другим компанијама у тој радној зони "Албону", "Калцедонији", "Инсерту" и новим компанијама које ће тек градити своје погоне"", поручио је Манчић и додао да ће словеначки конзорцијум за подизвођаче ангажовати домаће компаније.

 

PotpisДиректор конзорцијума "Колектор" Јернеј Хроват напоменуо је да је његова копанија једна од најјачих конзорцијума у Словенији, те да има има богато искуство на овим пословима и да за конзорцијум ради око 5.000 људи.

"Ваша радна зона и инвеститори ће добити једно модерно постројење које ће, у зависности од потреба, моћи да прошири своје капацитете и на тај начин прати инвестициони развој. Заштита животне средине биће на највећем могућем нивоу и очекујем да ћемо успешно све послове на овом пројекту привести крају до краја године", истакао је Хроват.

rukovanjeПредседник Општине Рума Слађан Манчић је рекао и да ће се изградњом пречистача у великој мери растеретити буџет Општине Рума, јер је локална самоуправа финансирала досадашње одвожење и збрињавање отпадне воде из "Хачинсона". Први човек румске општине је казао и да ће управљање пречистачом највероватније бити поверено ЈП "Водовод".

 
Важни линкови
  • Буџет Општине Рума
  • Грађански водич кроз буџет
  • Јавне набавке
  • Конкурси за пројекте
  • Енергетски угрожен купац
  • Информатор о раду
  • Статут општине Рума
donor
donor
donor
donor