img

Вести

Дечија недеља - Дрво генерације засађено у Душановој школи

img

Print
 

Низом креативних активности у свим школама на територији наше општине обележава се Дечија недеља. Теме су разнолике, маштовите, али и еколошки одговорне, каже директорица ОШ "Душан Јерковић" Наташа Станић. Поједине активности су плод сарадње више школа, а све у складу са званичним овогодишњим мотом "Подељена срећа, два пута је већа", додаје она.

"Свим темама смо приступили креативно, по чему смо као школа познати. Данас је у фокусу заштита животне средине и ученици првог разреда симболично су данас засадили једно дрво, а заједно са нама су и ђаци и професори ССПШ "Стеван Петровић Бриле", као и радници ЈП "Комуналац". Сви заједно смо ангажовани на подизању свести о значају очувања животне средине, што је посебно важно да човек усвоји у најмлађем добу", каже директорица Наташа Станић.

Педагогица "Душанове" школе Милица Мудренић истиче да је садња "дрвета генерације" замишљена тако да ђаци првог разреда засаде дрво која ће бити симбол њихове генерације, а циљ је уједно и да се од малих ногу негује позитиван став према природи, али и заједништво и припадност према школи и међусобно повезивање, што је остварено кроз сарадњу са "Комуналцем".

"Друга се односи на улепшавање дворишта и слоган је "уз мирис цвећа - знања све већа", замишљена је тако да ученици од другог до четвртог разреда засаде цвеће којим ће се улепшати наше двориште са циљем да буду активнији, по завршетку недеље неће активности престати када је уређење дворишта у питању", рекла је Милица Мудренић.

У петак ће ученици ОШ "Душан Јерковић", од 1. до 4.разреда, учествовати у још једној акцији и том приликом у ваздух ће бити пуштени балони са жељама.

 
 Важни линкови
  • Буџет Општине Рума
  • Грађански водич кроз буџет
  • Јавне набавке
  • Конкурси за пројекте
  • Енергетски угрожен купац
  • Информатор о раду
  • Статут општине Рума
donor
donor
donor
donor