img

Вести

Одржан Сајам запошљавања - 25 компанија нуди 600 радних места

img

Print

Национална служба за запошљавање организовала је данас у Руми, после двогодишње паузе, традиционални Сајам запошљавања.

Учешће на сајму одржаном у Спортском центру Рума је узело 25 послодаваца, како из наше општине, тако и из читавог Срема, а НСЗ је позвала преко 700 незапослених лица да посете сајам.

На Сајму запошљавања незапосленима је било доступно укупно 600 радних места, за готово све образовне профиле, истакла је директорица НСЗ Филијала Сремска Митровица Маријана Грабић.

"Ми се радујемо када радимо у овако једном привредном амбијенту какав влада у румској општини, јер највећи утицај на запошљавање имају привредни субјекти, а много њих је данас узело учешће на сајму. На списковима је огроман број слободних радних места, од радника у производњи, магационера, виљушкариста до лица са завршеним факултетом. Но, оно што се највише тражи од незапослених је да имају неко знање и вештину, много више него образовни профил", изјавила је директорица Грабић и напоменула да је Рума у односу на прошлу годину за 27 процената смањила број незапослених.

Сајам су посетили и челни људи локалне самоуправе, који су изразили задовољство ниском стопом незапослености у румској општини.

"Општина Рума се одговорно опходи према свима, како грађанима, тако и привреди. Имамо ниску стопу незапослености, али и њу настојимо да смањимо. Надамо се успеху сајма, широк је спектар радних места у понуди, те верујемо да ће задовољни бити и грађани и саме компаније", рекла је председница Општине Рума Александра Ћирић, нагласивши значај успостављања директне комуникације између послодаваца и људи који траже посао.

На услузи и грађанима и привредним субјектима и овога пута су били радници Националне службе за запошљавање који су давали заинтересованима све потребне информације о актуелним програмима подстицања запошљавања.

 
donor
donor
donor
donor