img

Вести

Јапански амбасадор посетио Руму

img

Print

Ове године Јапан и Србија обележавају "140. годишњицу успостављања пријатељских односа". Тим поводом, Руму је данас посетио амбасадор Јапана у Србији, Кацумата Такахико. У присуству председника Српско-јапанског удружења "Срце Срема" Николе Пјевца, амбасадор је посетио Градску кућу, Градску библиотеку "Атанасије Стојковић" и Геронтолошки центар "Срем".

У Градској кући је са председницом Општине Рума Александром Ћирић и њеном заменицом Биљаном Поповић Јовановић разговарао о пријатељству Јапана и Србије и будућој сарадњи.

У Градској библиотеци је заједно са малишанима из Полетарца погледао јапанску представу - камишибаи, што у преводу значи папирно позориште. Поводом 140 година пријатељства, у Геронтолошком центру је данас постављен сунчани сат са симболима Јапана.

У сарадњи са амбасадом Јапана, Удружење "Срце Срема" је у Руми спровело до сада низ пројеката као што су организовање учења јапанског језика у румској гимназији и основним школама, прављење јапанског врта у ОШ "Вељко Дугошевић", разне активности оригамија, бонсаи, а Удружење ће ускоро постати члан светске камишибаи организације.
donor
donor
donor
donor