img

Вести

Манифестација „Заврти точак“ – Промоција породичних вредности

img

Print

Више стотина деце продефиловало је данас румском Главном улицом, а повод је била манифестација која слави породичне вредности - "Заврти точак", коју су организовали УПВО „Полетарац“ и Удружење „Спорт за све-МОСТ“, уз подршку Општине Рума.

После двогодишње паузе румски малишани су поново у парадирали Главном улицом и Градским тргом возећи ролере, бициклиће, тротинете, тракторе и аутиће на педале, док су они најмлађи уживали на раменима својих родитеља, или у удобним колицима за бебе.

Манифестацију је отворила председница Општине Рума Александра Ћирић која је том приликом истакла важност породице, не само за сваког појединца, већ за друштво у целини.

„Ово је једна веома лепа и хумана манифестација којом ми обележавамо Светски дан породице. Породица је основна ћелија сваког човека и сваког друштва. У породици стичемо највредније особине које нас одређују како ћемо живот водити и како ћемо се односити према околини. Желимо све да подсетимо на то колико је породица важна, шта су праве вредности и колико времена треба једни другима да посвећујемо. Намера нам је да уз смех и радост и деце и њихових родитеља обележимо овај прелеп дан“, казала је председница Ћирић.

Традиционално после вожње централном градском улицом за клинце и клинцезе на Градском тргу је одржан мини концерт. Наступио је добро познати "Фреди Кругер", чији је репертоар био својеврсни микс дечијих песмица и старих добрих рок хитова у којима су сви уживали.

Надежда Мирковић, директорица румске предшколске установе  „Полетарац" се захвалила Општини Рума и Удружењу „Спорт за све-МОСТ“ на великој подршци, да се добро препознатљива манифестација поново одржи.

„Сви добро знамо значај и вредност једне овакве манифестације која доноси радост свима, а посебно деци. Осмеси деце сведоче најбоље о томе колико је акција ове године била успешна и надам се да више неће бити прекида, да ћемо као и некад сваке године у мају на прави начин сви заједно промовисати породичне вредности“, поручила је директорица Усорац.

Председник Скупштине Општине Рума Стеван Ковачевић похвалио је манифестацију и оценио да симболизује оне вредности које треба да буду у врху приоритета свакога од нас, а то су здрави стилови живота, међугенерацијска солидарност и породичне вредности.

Као и претходних година акцији се прикључио и румски Црвени крст чији су волентери на Градском тргу анимирали малишане, у манифестацији су учествовала и деца из Дневног боравка за децу и младе са сметњама у развоју.
donor
donor
donor
donor