img

Вести

Штаб за ванредне ситуације -Лажне дојаве о бомбама и укидање ванредне ситуације због повољне епидемиолошке ситуације

img

Print

Дојаве о подметнутим бомбама у образовним установама, на сву срећу лажне, спречиле су данас редовну наставу, па су основци из целе наше општине наставу похађали онлајн. Румска општина није излован случај, јер готово свакодневно у претходне две седмице на мејлове школа широм наше земље стижу дојаве о постављању експлозивних направа.

Поред румских школа деца су евакуисана и из оближњих објеката предшколске установе "Полетарац", а полиција је одмах изашла на терен и обавила детаљну проверу свих школских објеката, казала је после данашње седнице Штаба за ванредне ситуације, председница Општине Рума, Александра Ћирић.

"Јутрос у раним јутарњим сатима на мејлове све четири основне школе у граду, а потом и свих школа у селима стигао је мејл да су постављене бомбе. Екипе полиције су одмах изашле на терен обавиле детаљне прегледе у свим школама где се утврдило на сву срећу, да су биле лажне дојаве. Деца су данас на онлајн настави из превентивних разлога, знате и сами да Рума није била јединствен случај, јер је сличних дојава било и у другим општинама и градовима, а данас на територији Сремског округа су добијене лажне дојаве о постављању бомби углавном у свим  школским објектима. Предузели смо све из наше надлежности и надам се да се овако нешто неће дешавати", рекла је председница Ћирић.

Због повољне епидемиолошке ситуације и чињенице да је тренутно на вирус ковид 19 позитивно само десет особа, Штаб за ванредне ситуације је донео одлуку о укидању ванредне ситуације.

"Већ неколико недеља уназад пратимо епидемиолошку ситуацију у нашој општини и с обзиром на то да је значајно смањен број заражених корона вирусом, одлучили смо да укинемо ванредну ситауцију и надам се да више неће бити ванредних ситуација и да смо победили овај вирус. Када је реч о вакцинацији она тече једном устаљеном динамиком и имамо прилично добар одзив грађана који су вакцинисани потребним дозама да би се заштили од вируса", истакла је председница Ћирић.

Одлука о укидању ванредне ситуације (20. мај 2022.)
donor
donor
donor
donor