img

Вести

Потписани уговори са два министарства - Боља заштита животне средине и нова улагања у културу

img

Print

Општина Рума је крајем прошле недеље уговорила важну сарадњу са Министарством заштите животне средине и Министарством културе и информисања.

Председница Општине Рума Александра Ћирић потписала је у Палати Србије у Београду уговор о додели средстава Министарства заштите животне средине Републике Србије по јавном конкурсу за суфинансирање реализације пројеката превенције нелегалног одлагања и уклањање отпада у 2022. години. Општина Рума је по овом конкурсу добила средства за санацију и уклањање дивљих депонија у насељеним местима Kраљевци, Добринци и Платичево у износу од 5 милиона динара.

Такође, одличном сарадњом са ресорним министарством настављају се улагања и у културу, а потписан је уговор о реализацији пројекта "Градови у фокусу". Општини Рума су путем пројекта додељена средства у износу од 7 милиона динара. Пројекат је значајан за нашу општину јер ће се одобреним средствима реновирати Kултурни центар "Брана Црнчевић.

"Реновирањем Велике сале Kултурног центра добићемо могућност да своје капацитете проширимо, унапредићемо квалитет културног живота у нашем граду, побољшати квалитет програма. Радови ће у великој мери допринети афирмацији наших музичких фестивала и свих програма који се током године одржавају у Великој дворани Kултурног центра која броји 700 места", истакла је председница Ћирић.
donor
donor
donor
donor