img

Вести

Културни центар "Брана Црнчевић" ускоро у новом руху

img

Print

Kултурни центар “Брана Црнчевић”, изграђен 1985. године, један је од културних симбола нашег града. Општина Рума, као што је и обећала, издвојиће у наредном периоду значајна средства за улагања у културу, те ће и Kултурни центар поново добити свој некадашњи сјај.

Захваљујући пројекту "Градови у фокусу" Министарства културе и информисања ове године биће урађена репарација седишта и замена пода у Великој дворани Kултурног центра "Брана Црнчевић".

Велику дворану годишње посети између 50 и 60 хиљада гледалаца. Нови угођај после радова у сали, са укупно 700 места допринеће унапређењу квалитета културног живота у нашем граду. Радови ће допринети афирмацији музичких фестивала и свих програма који се током године одржавају у Великој дворани, која је на просторима бивше Југославије била надалеко чувена по својој акустици.

Вредност ових радова ће износити 8 милиона динара. Министарство културе и информисања обезбедило је 7 милиона динара, док ће остатак новца бити издвојен из буџета Општине Рума.

Ове године планирани су и радови на уређењу спољашњости објекта. За ту намену је ребалансом из буџета општине издвојено 5 милиона динара. Друга фаза ће обухватити чишћења стаклених и фасадних површина, сређивања мермерних платоа, уређење рекламног простора, брендирање установе и друге радове.

Лето које је пред нама у Kултурном центру обележиће радови, а у нову јесен ова установа улази са еланом и ентузијазмом потпуно спремна за нове програме.
donor
donor
donor
donor