img

Вести

Одржана XLIX седница Општинског већа

img

Print

Општина Рума ће и у овој години издвојити 25 милиона динара за суфинансирање пројеката из буџета Општине Рума ради остваривања јавног интереса у области јавног информисања у 2018. години. Одлука о суфинансирању је донета на данашњој седници Већа, а јавни позив ће бити расписан у току ове седмице, рекао је председник Општине Рума Слађан Манчић.

Максималан износ који ће моћи да се одобри по предложеном пројекту је 16 милиона динара, а најмањи 50.000 динара.

Већници су на данашњем заседању донели неколико одлука о везаних за општински буџет. Средства у износу од 14.022 евра, од пројекта уређења грађевинског земљишта, која су од 2010. године стајала на подрачуну, унета су у буџет. Такође, износ од 11.660 евра пренет је по оставинском решењу покојног Обрада Малешевића у буџет Општине Рума, јер Малешевић није имао наследнике.

С обзиром да је вртић у Општини Рума бесплатан за сву децу од 1. јануара ове године,Решењем о употреби средстава текуће буџетске резерве износ од 2.500.000 динара је пренет са позиције финансирања боравка у вртићу - треће дете, на позицију - исхрана деце у васпитним групама.

Усвојен је захтев Надзорног одбора ЈКП "Паркинг и инфраструктура" за давање сагласности на Одлуку о изменама и допунама Статута. Ово јавно предузеће ће се од сада старати о јавној расвети у нашој општини.

Веће је донело одлуку о једнократној новчаној помоћи Иванки Прелић из Грабоваца. Одобрен јој је износ од 30.000 динара за покривање дела трошкова пута на научни скуп и студентску конференцију, која се у априлу одржава у руском граду Вороњежу. Иванка, студенткиња 3. године руског и српског језика и књижевности, је и прошле године учествовала на овом стручном скупу о свом трошку, а како ове године није у ситуацији да то учини, по први пут се обратила за помоћ Општинском већу.
Важни линкови
  • Буџет Општине Рума
  • Грађански водич кроз буџет
  • Јавне набавке
  • Конкурси за пројекте
  • Енергетски угрожен купац
  • Информатор о раду
  • Статут општине Рума
donor
donor
donor
donor