img

Вести

Градски дерби припао "Словену"

img

Print

Велики број љубитеља рукомета уживао је синоћ у градском дербију "Руме" и "Словена", у сјајној утакмици пуној неизвесности, баш као и увек када се сретну градски, спортски ривали.

Подсећања ради, на утакмици која је одиграна у првом делу сезоне утакмицу ових ривала гледало је око 1000 људи, што је у овој сезони уједно и највећи број гледалаца на једној утакмици Прве лиге "Војводина".

Првопласирана екипа "Руме" имала је на полувремену два гола предности (11:9), али су одличном игром у другом полувремену играчице "Словена" направиле потпуни преокрет и славиле резултатом 24:23.

Најбоље у победничкој екипи су биле Јасмина Симић са 7 и Милица Аћимовић са 5 голова. У пораженој екипи Нина Змијањац је постигла готово половину голова, чак 11, а најбољу подршку је имала у Јелени Вукмирић која је меч завршила са 4 поготка.

"Руми" је ово први овосезонски пораз и на табели и даље заузимају челну позицију са 34  бода, шест више од четвртопласираног "Словена".

Из "Словена" поручују да су поносни на овогодишњу младу екипу, о чијем таленту најбоље сведочи велики број играчица селектираних за репрезентацију.

У наредном колу "Словен" дечекује "Јадран" из Фекетића,  а "Рума" гостује у Мокрину истоименој екипи.

 
donor
donor
donor
donor