img

Вести

Словеначки амбасадор посетио Руму

img

Print

У посети нашем граду, локалној самоуправи и друштву Словенаца "Емона" Рума данас су били Његова екселенција Дамјан Бергант, амбасадор Републике Словеније у Србији и председник Националног савета словеначке националне мањине Саша Вербић.

Тим поводом у Градској кући у Руми уприличен је пријем код председнице Општине Рума Александре Ћирић и њене заменице Биљане Поповић Јовановић, а посету је иницирало Друштво Словенаца "Емона" које броји око 400 чланова и представља спону између локалне самоуправе и словеначких организација и компанија које послују на територији наше општине.

Амбасадор Бергант, чија је ово прва званична посета Руми од како је ступио на дужност, изразио је задовољство што је гост Руме, уверио се да друштво "Емона" одлично функционише, негује културу, језик и словеначки идентитет. Током пријема се разговарало и о привредним активностима, о потенцијалима румске општине и могућностима за даљу сарадњу, с обзиром на то да на територији Општине Рума већ успешно послује велики број словеначких компанија.
donor
donor
donor
donor