img

Вести

Избори 2022 - Ко може да гласа ван бирачког места, а ко уз помоћ другог лица

img

Print

Бирач који услед неписмености, слабовидости, инвалидитета или неког другог разлога није у стању да сам попуни гласачки листић има право да гласа на бирачком месту уз помоћ помагача којег сам одреди да уместо њега онако како му наложи попуни гласачки листић.

Право да гласа уз помоћ помагача којег сам одреди има и бирач који гласа ван бирачког места, а који услед неписмености, слабовидости, инвалидитета или неког другог разлога није у стању да сам попуни гласачки листић.

Бирач који није у могућности да гласа на бирачком месту услед тешке болести, старости или инвалидитета може да гласа ван бирачког места, а на подручју које обухвата бирачко место, ако о томе обавести локалну изборну комисију најраније 72 часа пре дана гласања а најкасније до 11 часова на дан гласања, односно бирачки одбор на дан гласања, најкасније до 11 часова.

Дежурна линија Општинске изборне комисије 022/474-282. Захтеви се до 11 часова на дан избора могу поднети и у просторијама Општинске изборне комисије, Градска кућа, Главна улица број 155.

Избори за председника Републике и парламентарни избори ће се одржати у недељу 3. априла, а грађани могу гласати у времену од 7 до 20 часова.

 
donor
donor
donor
donor