img

Вести

Модернизација "Комуналца" - Стигло ново возило и контингент контејнера

img

Print

ЈП "Комуналац" унапредиће услугу одвожења смећа из сеоских месних заједница. Општина Рума донирала је данас овом јавном предузећу 22 велика контејнера(пет кубика) и 16 мањих, а "Комуналац" ће за услугу одвожења смећа користити и нови специјализовани камион - аутоподизач.

"Ми смо се одлучили за нову набавку контејнера како би се спречило стварање нових дивљих депонија, јер смо покренули процес затварања истих широм наше општине. Контејнери и ново возило повећаће ефикасност рада комуналне службе што доприноси заштити животне средине и нашој намери да румску општину учининимо и лепшом и зеленијом", изјавила је председница Општине Рума Александра Ћирић. 

Расподела контејнера по селима почела је већ данас каже директор ЈП "Комуналац" Драган Панић.

"С обзиром на чињеницу да затварамо депоније потребно је обезбедити место где ће грађани одлагати своје смеће. Општина је купила 22 велика контејнера и 16 малих и данас смо кренули са расподелом по селима. Мада у сваком селу постоји по неколико малих контејнера данас стижу и ови нови. Мислимо да ће у овом тренутку то бити довољно да се задовоље потребе грађана, да се отпад не одлаже било где, већ на за то предвиђена места", рекао је Панић.

ЈП "Комуналац" ће у наредном периоду покренути комплетну модернизацију опреме и технике. Између осталог, планирана је куповина новог аутосмећара, трактора, возила за превоз животиња, али и нових контигената контејнера и канти.

Из ЈП "Комуналац" су упутили апел грађанима да чувају нове контејнере, да адекватно одлажу отпад, јер је чиста животна средина у интересу свих људи који живе у нашој општини.
donor
donor
donor
donor