img

Вести

Покренути точкови за једнаке могућности - Инклузивни предшколски пројекат

img

Print

У оквиру Пројекта Инклузивно предшколско васпитање и образовање  "Подршком до једнаких могућности“, а у односу на први циљ, Унапређење доступности предшколских услуга за децу из осетљивих друштвених група, крајем прошле недеље реализован је значајан сегмент пројекта, који је подразумевао набавку путничког возила - комбија.

Куповином овог возила сви су на добитку - деца, родитељи, сарадници на пројекту, као и локална самоуправа која је и носилац Пројекта. На овај начин омогућава се да квалитетан програм предшколског васпитања и образовања буде једнако доступан за сву децу, нарочито за децу из друштвено осетљивих група.

Пројектом је предвиђено да се комби користи за превоз деце из села ка граду али и стручњака - сарадника на Пројекту приликом реализације активности на терену.

Очекује се да ће ова фаза реализације Пројекта допринети безбедном и квалитетном расту и развоју деце.

Поред ове, у претходном периоду, реализован је и низ других активности, како у граду, тако и у селима. Реализоване су радионице за очеве, вајарске радионице у сарадњи са академском вајарком Љиљаном Војводић, као и сарадња са привредницима и Ротари клубом Рума.

                                  

О Пројекту- Министарство просвете, науке и технолошког развоја реализује Пројекат инклузивног предшколског васпитања и образовања уз помоћ зајма Светске банке. Циљ Пројекта је унапређивање доступности, квалитета и праведности предшколског васпитања и образовања за свако дете од рођења до 6,5 година, нарочито за децу из социјално и економски угрожених друштвених група.
donor
donor
donor
donor