img

Вести

25. Арт Трема фест

img

Print

Јубиларни 25. Арт Трема фест – позивни позоришни фестивал који афирмише рад студената уметничких академија, биће одржан ове године у Руми у периоду од 23. до 27. марта у Kултурном центру “Брана Црнчевић” у Руми, а под покровитељством Општине Рума, Покрајинског секретаријата за културу, информисање и сарадњу са верским заједницама и Министарства културе и информисања.

Званично отварање фестивала је у среду, 23. марта од 19 часова, када ће у Великом холу Kултурног центра у Руми бити отворена изложба Позоришног музеја Војводине у сарадњи са Завичајним музејом Рума под називом „Трифковић у фокусу савремене публике – Избирачица“, након чега ће бити одиграна и прва представа овогодишњег фестивала у Великој сали KЦ-а. У питању је представа „Kо је убио Џенис Џоплин“ Српског народног позоришта из Новог Сада, а посебан куриозитет представља чињеница да главну улогу тумачи Бојана Милановић, пореклом Румљанка.

Током пет фестивалских дана Рума ће угостити најзначајније позоришне установе и трупе из Србије, али и земаља региона. Осим Српског народног позоришта, свој уметнички рад ће представити и Шабачко позориште, Универзитет Еуропа Прима из Северне Македоније, као ЦИРK Позор из Хрватске, СПАМ студио из Бугарске, Факултет драмских уметности из Београда. Такође, планирана је и промоција књиге „Главом кроз зид“ и албума „Гастарбајтер трубадурЗорана Предина, док ће проглашење победника које је заказано за недељу у 21 сат пратити Гимназијска сцена Рума са програмом „Одлепио сам скроз“.

Одлуку о најбољим извођачима донеће стручни жири у саставу Тања Бошковић, Зијах Соколовић и Зоран Предин. Селектор и извршни продуцент фестивала је Золтан Фридман. Организатори 25. Арт Трема феста и ове године су Градско позориште Рума као носилац пројекта, затим Kултурни центар „Брана Црнчевић“ Рума, Градска библиотека „Атанасије Стојковић“ Рума, Завичајни музеј Рума, Позоришни музеј Војводине, румске средње школе.

Програм фестивала
donor
donor
donor
donor